Előadás a biztonságos internethasználatról

Rendőrség
A Debreceni Rendőrkapitányság munkatársa több száz diáknak tartott bűnmegelőzési előadást egy helyi általános iskolában.

A Debrecen Rendőrkapitányság munkatársa 2016. április 18. és június 1. között többször tartott bűnmegelőzési előadásokat egy debreceni általános iskola több évfolyamának osztályaiban. A közel 425 tanulónak tartott előadásokon Bara Pál r. zászlós az internet veszélyeire hívta fel a figyelmét és óva intette őket, hogy személyes adataikat, illetve visszaélésekre lehetőséget adó fényképeket tegyenek közzé. A bűnmegelőzési előadó kérte az iskolásokat, hogy az ismeretlen „profilokat” fenntartásokkal kezeljék, csak azokkal tartsanak kapcsolatot, akiket valóban ismernek.

A zászlós elmondta, hogy a diákoknak az online technológiákat tudatosabban és biztonságosabban kell használniuk. A szakember külön kitért a közösségi oldalak használatának veszélyeire, a chatelés biztonsági szabályaira, a személyes adatok védelmének fontosságára, valamint az internetes zaklatás lehetséges büntetőjogi következményeire is. A diákok több tanácsot is kaptak a rendőrtől azzal kapcsolatban, hogy milyen egyszerű biztonsági intézkedések kellenek ahhoz, hogy ne legyenek kiszolgáltatva az internetes elkövetőknek. Az interaktív előadás során a tanulóknak lehetőségük volt feltenni kérdéseiket, továbbá elmondhatták az internetezéssel kapcsolatos tapasztalataikat is.