Indul a Dolgozói DErbi!

Egyetem

Első alkalommal hagyományteremtő szándékkal tart Dolgozói DErbit a Debreceni Egyetem. A Családi Nap jelszava: „Értünk, Velünk, Nekünk!”

– Minden képzeletet felülmúlt az érdeklődés, a jelentkezések száma napról napra nőtt, aminek nagyon örültünk. Most mintegy 5 ezer regisztrált résztvevővel számolhatunk a június 10-i Dolgozói Napon – mondta az unideb.hu portálnak Rőfi Mónika, a programot szervező Rendezvénykoordinációs és Alumni Központ vezetője.

A DErbi helyszíne a Nagyerdei Stadion Északi rendezvénytere, ahol már délelőtt 10 órától várják a kikapcsolódni vágyókat. A belépéshez négy kaput alakítanak ki a szervezők, ahol mindenki megkapja a belépésre jogosító karszalagot, valamint az étkezésre és italfogyasztásra használható kuponokat. Sajnos azonban a regisztráció már lezárult és erre utólag a helyszínen sem lesz lehetőség.

Délelőtt a sporté lesz a főszerep, hiszen lesz streetball, lábtenisz és sakkverseny is a benevezett csapatoknak. De ki lehet próbálni a ping-pongozást, a tollaslabdázást, de még a rollerezést és a segwayeket is. Aki pedig könnyedebb mozgásra vágyik, délután bekapcsolódhat a zumba-bemutatóba. A testedzés mellett egészségügyi szűrésekkel (vércukorszint, szemészeti, ortopédiai vizsgálat, dietetikai tanácsadás) várják a résztvevőket, sőt véradásra is lehetőség lesz az egészségpontban.

Közben a séfek és csapataik is munkába állnak, hiszen 80 csapat nevezett a DElikát főzőversenyre. A teamek nagy része a bográcsgulyás elkészítését választotta. A válogatott finomságokhoz az eszközöket, az alapcsomagot az egyetem biztosítja. A kóstolás után háromtagú szakmai zsűri dönt a legjobban sikerült ételekről.

Akik családostól érkeznek, nyugodtan elengedhetik a kisebbeket a DEkor sátorhoz, ahol rajzolásra, festésre, gyöngyfűzésre, arcfestésre lesz lehetőség. Aki a DEcuki-t választja, az állatokkal köthet barátságot, lovagolhat, vagy megismerkedhet a terápiás kutyákkal is. A felesleges energiát pedig az ugrálóvárban lehet majd levezetni, amely a gyerekek mellett várja a felnőtteket is. Természetesen eDE is ott lesz a rendezvényen, és aki teljesíti az erDEi próbát, még ajándékot is kap!

Lesz emellett nyereményjáték a DEka kártyásoknak, akinek nincs tériszonya, akár a Víztorony kilátóját is felfedezheti, a kevésbé bátrak pedig az óránként induló stadiontúrákon vehetnek részt.

A szervezők mindenre felkészültek, így a főzőhelyszínek közelében tartanak ügyeletet a Mentőszolgálat szakemberei.

A gyerekeket TomPeti és barátai szórakoztatják a Nagyerdei Stadion Északi rendezvényterén felállított színpadon, a program Wellhello nagykoncerttel zárul a HALL-ban.

És ha az időjárás nem lesz kegyes?

Esőnap nincs, a programok nagy részét esőben is megtartják: a Víztoronyban lesz a sakkbajnokság, a darts, a csocsó és a DEkor programok, a HALL-ban pedig a VéDElem, a Deka kártya, a Szakszervezet és az ajándékbolt standjait állítják fel, és nem marad el a Tompeti és barátai, valamint a Wellhello koncert sem.

A részletes program ide kattintva olvasható.

unideb.hu