Bravúr női futsalban

Sport

A DVTK ellen aratott magabiztos sikerével az ötödik helyen végzett az alapszakaszban a DEAC, a lányok messze felülmúlták az elvárásokat.

A mérkőzés elején nagyon rosszul védekezett a házigazda a Sporttudományi Oktatóközpontban, amit ki is használta a DVTK, de ezt követően rendezték soraikat Radics Ágiék, és már a szünet előtt átvették a vezetést.

Ezúttal is csapatként alkottak nagyot a debreceni egyetemisták. Bár a második játékrészben ismét hátrányba kerültek, nem estek pánikba, szívós játékuknak köszönhetően ezt a félidőt is uralták. A mérkőzés végén a Vénusz vészkapus játékra váltott, de a hazaiakat ez nem lepte meg, és gólokra váltották helyzeteiket.

Sólyom Attila vezetőedző: egy tartalékos DVTK-t győztünk le magabiztosan, és ezzel megszereztük az alapszakasz 5. helyét. Csapatom új arcáról mutatkozott be, a nyolc gólunkat hét játékos szerezte. Kétszer is kétgólos hátrányból kellett felállni, mert az elején kihagytuk a ziccereket, és pontatlanul védekeztünk. Két üres kapus gól döntötte el végleg a mérkőzést, ami azért szorosabb volt, mint, amit az eredmény sugall. Gratulálok a lányoknak, a tavaszi szezonban nagyszerűen játszottak. Most egy hónap szünet következik számunkra, aztán elkezdődik az idei bajnokság.

A DVTK visszacsúszott a hetedik helyre, de ha behúzzák a Skorpió elleni meccsüket, akkor a borsodiak még előreléphetnek a tabellán.

DEAC – DVTK-Vénusz 8-4 (4-3)

Háromszoros hosszabbításban kaptak ki a férfi kosarasok

Őrült mérkőzésen szenvedett vereséget a DEAC Kamilla Gyógyfürdő hazai pályán az NB1/B-s kosárlabda bajnokság 17. fordulójában. A találkozó végig rendkívül paprikás hangulatban zajlott, a vendég Óbudai Kaszások háromszoros hosszabbításban múlták felül a debrecenieket.

Rangadóhoz méltóan nagy iramban kezdődött az összecsapás, mindkét csapat keményen támadott, öt perc elteltével még mindig döntetlen volt az állás. Nagy Botond hárompontosával azonban a DEAC ellépett ellenfelétől, majd egy 12-2-es rohanással tíz pontos különbséget harcolt ki a negyed végére.

A folytatásban mindkét együttes nagyszerűen célzott, a hazaiak a játékrész közepéig tudták tartani előnyüket. Akkor a fővárosiak kihasználták a hajdúságiak megtorpanását, és a félidőhöz közeledve folyamatosan csökkentették a különbséget. Az extra dobóformát nyújtó óbudaiak hajrája olyannyira jól sikerült, hogy a nagyszünetben már csak egypontos debreceni fórt mutatott az eredményjelző (46-45).

A fordulás után mindkét csapat a védekezésre koncentrált, sok pontatlanság jellemezte ekkor a találkozót. A gólcsendet ismét Nagy Botond szakította meg, két hárompontosával lélegzetvételnyi előnyhöz juttatta társait, ám a vendégek ezt követően rutinos centereiknek köszönhetően újra visszajöttek a mérkőzésbe, sőt a negyed végén Lakosa Ákos triplájával a vezetést is átvették.

A negyedik etapot újra nagy elánnal kezdték a felek. A DEAC elsősorban Takács és Vas közelijével tudta tartani a lépést, de a vendégek még így is négy pontos vezetéssel várhatták az utolsó három percet. Ekkor Pék Dávid másodpercei következtek, két értékesített távoli dobásának köszönhetően újra a hazaiaknál volt az előny. Az utolsó percben a vendégek agilis hátvédje, Lakosa öt pontot is szerzett, melyre Gál Balázs egy büntetővel tudott csak válaszolni, így nem született döntés a rendes játékidőben (79-79).

A ráadásban mindkét együttes pontatlanul játszott, leginkább büntetőből növelték pontjaik számát. Nagy Benedek hárompontosával újra a DEAC-nál volt az előny (84-82), ám az utolsó percben a vendégek erőcsatára, Kováts Róbert három büntetőt is beszórt, míg Patkovic csak kettőből egyet értékesített, így következhetett a második ráadás.

Álomszerűen kezdték a játékrészt Nagy Ágoston tanítványai, szinte minden támadásból kosarat szereztek, Kovács Imre távolijával már hat pontos differenciát is ki tudtak harcolni. A keményen küzdő Kaszások azonban ezután sem törtek össze, az utolsó másfél percben egy 9-3-as rohammal egyenlítettek. Patkovic utolsó másodperces hárompontosa lecsorgott, így újabb hosszabbítás következett.

A rutinos vendégek kezdték jobban a játékrészt, a DEAC pedig teljesen elkészült az erejével. A hajdúsági hárompontosok rendre kimaradtak, míg az Óbudában mindig akadt valaki, aki hátára tudta venni csapatát. Hiába küzdött foggal-körömmel a debreceni alakulat, nem tudtak újra visszajönni, így a végig higgadtan büntetőző vendégek megérdemelt győzelmet arattak.

DEAC Kamilla Gyógyfürdő – Óbudai Kaszások 107-116 (25-15, 21-30; 16-18; 17-16; 6-6; 13-13; 8-18)

Nagy Ágoston vezetőedző: egy csapat életében mindig az a fontos, hogy rangadókat tudjon nyerni, nekünk ez most nem sikerült. Vérbeli rangadó volt, hiszen a harmadik játszott a negyedikkel, a célunk pedig az, hogy minél jobb pozícióból várjuk a rájátszást. Remélem, hogy ez a vereség nem súlyt le bennünket túlságosan, a rájátszásban már bármi előfordulhat, ez a Hepp-kupán is látszott. Nagyon jó dobóformát fogott ki ma az ellenfél, nagyszerűen dobták a büntetőket és a hárompontosokat is, lényegében saját fegyverükkel tudtak megverni bennünket, amit nem tudtunk lereagálni. Kicsit a belső embereinket kihagytuk a játékból, de ők is pontatlanul mozogtak. Sok emberrel próbáltunk változtatni, voltak is jó periódusok, nagyon elszomorít, hogy nem tudtunk nyerni, de dolgozunk tovább.