Dedikált mezekkel segítik az áldozatok családjait

Sport

Tragikus körülmények között veszítette életét három debreceni kézilabdabarát. A szombati baleset a 47-es főúton történt, miközben hazafelé tartottak a Békéscsaba elleni mérkőzésről.

Hétfőn a Veszprémi Kézilabda Sport Egyesület, az MVM Veszprém csapata ajánlott fel egy dedikált mezt – írja a dvsckezilabda.hu, melynek elárverezésből az áldozatok családját, illetve a tragédiát túlélő szurkolót szeretné támogatni.

A nemes gesztus minden képzeletet felülmúló összefogást hozott. Elsőként a balesetet túlélő szurkoló szűkebb pátriájából jelentkeztek, így a Balmaz-Kamilla Gyógyfürdő NB II-es labdarúgói és a Kőnig Trade Balmazújváros NB I-es kézilabdázói ajánlottak fel egy-egy dedikált mezt. Nem sokkal később Tóth Zoltán, a Szolnoki Olaj KK kosárlabda bajnokcsapatának ügyvezetője jelezte, hogy egy olyan mezt küldenek a nemes célra, amelyben a Eurocup második csoportkörében játszott az Olaj. Hétfőn délután pedig egy debreceni nevelésű válogatott futballista tett tanúbizonyságot arról, hogy nem felejtette el a cívisvárost, Tőzsér Dániel, a Queens Park Rangers légiósa ajánlotta fel dedikált mezét.