XI. Ifjú Kézművesek Országos Kiállítása

Kultúra

November 6-án, pénteken, 11 órakor nyílik a Debreceni Művelődési Központ Belvárosi Galériájában (Kossuth u. 1.).
Köszöntőt mond: Halász János országgyűlési képviselő, a pályázat fővédnöke. A közösségi díjakat átadja: Komolay Szabolcs, Debrecen Megyei Jogú Város alpolgármestere és Jantyik Zsolt, a Debreceni Művelődési Központ igazgatója. A kiállítást megnyitja: V. Szathmári Ibolya etnográfus. Közreműködnek a Debreceni Népi Együttes táncosai.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Hagyományok Háza, a Népművészeti Egyesületek Szövetsége, a Kézműves Alapítvány, a Debreceni Művelődési Központ, valamint a kézműves kategóriákat gondozó intézmények idén is meghirdették a XI. Országos Ifjúsági Népi Kézműves Pályázatot a 11-25 éves fiataloknak.

A pályázattal a meghirdetők lehetőséget kívántak teremteni a Magyarországon és az ország határain túli magyar nyelvterületen élő, a hagyományos kézműves tevékenységekkel foglalkozó fiataloknak a bemutatkozásra, a megmérettetésre, illetve hagyományápoló tevékenységük továbbfejlesztésére.A(z) DSCF0009.JPG megjelenítése

Pályázni az alábbi kategóriákban lehetett: BŐRMŰVES (szíjgyártó, bőrtárgy készítő) és FAZEKAS; FARAGÁS (fa, kéreg, szaru, csont) és FONHATÓ SZÁLAS ANYAGOK (gyékény, szalma, vessző, sás, csuhé); HÍMZÉS, CSIPKE, VISELET, NÉPI ÉKSZER; SZÖVÉS (gyapjú, vászon) és NEMEZ.

A kiállítás december 2-ig látható hétköznapokon 9–18 óráig