MTK Szeged-Csanád Grosics

Hat perc alatt fordítva győzte le az MTK a vendég Szegedet

Helyi hírek Sport

Az MTK Budapest házigazdaként 2-1-re legyőzte a Szeged-Csanád Grosics Akadémia csapatát a labdarúgó NB II első fordulójának hétfő esti zárómérkőzésén.

A 34. percben Temesvári Attila egy szöglet után a Szegedet juttatta vezetéshez, majd a második félidőben Futács Márkó fordított: a 61. percben egy kapáslövéssel egyenlített, a 67. percben pedig büntetőből a győztes gólt is megszerezte az MTK-nak.

A hazai csapatnak ezután is több lehetősége volt a gólszerzésre, de Molnár Tamásnak több védése is volt, majd 90. percben szabadrúgásból veszélyeztetett a vendégcsapat, de a középre tartó labdát a kapus magabiztosan hárította.

Bognár György 2020 ősze, a budaörsi munkája után győzelemmel tért vissza a magyar másodosztályba.

Labdarúgó NB II, 1. forduló: MTK Budapest–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 2-1 (0-1), Új Hidegkuti Stadion, 1000 néző, vezette: Derdák.

MTK: Balázs – Varju, Szépe, Nagy Zs., Medgyes – Kata (Horváth A., 90+2.), Mezei (Lehoczky, a szünetben), Bognár I. – Stieber Z. (Miknyóczki, a szünetben), Futács (Kovács M., 75.), Németh K. (Barkóczi, 89.) Edző: Bognár György.

Szeged-Csanád GA: Molnár F. – Ódor, Temesvári, Szilágyi, Kővári (Bitó, 74.) – Sipos, Simon Á. (Farkas A., 86.), Szatmári (Szakály, 64.), Pintér Á. (Dobos, 64.) – Bíró (Haruna, 64.), Gajdos. Etőedző: Alekszandar Sztevanovics.

Gólszerzők: Futács (61., 67. – 11-esből), illetve Temesvári (34.).

Nyitókép: mtkbudapest.hu