Népszerű a vízmű párakapuja a Klauzál téren

Győzte a Szegedi Vízmű a megugró múlt heti fogyasztást

Gazdaság Helyi hírek Wellness

A Szegedi Vízmű naponta átlagosan 35 000 m3 ivóvizet termel, kánikulai időszakban jellemzően kb. 4-5 000 m3-rel ugrik meg a fogyasztás. Korlátozásra évtizedek óta nem volt szükség.

Miközben országosan kisebb és nagyobb, helyenként tragikus vízhiányról, illetve -korlátozásokról szólnak a kánikulai hírek, Szeged helyzete több mint kedvező, már-már irigylésre méltó. Balaton Krisztinától, a társaság kommunikációs vezetőjétől elkértük a múlt heti adatokat.

Július 18-án 39 546 köbméterrel indult a hét, amelynek legerősebb napja a péntek volt, 41 956 köbméterrel – de 4-essel kezdődött a szerdai adat is. A hét minimum fogyasztását a vasárnap hozta, ekkor “csupán” 36 202 köbméter víz fogyott Szegeden és Algyőn, ami természetesen így is az átlagos felett alakult.

– A kánikulai vízfogyasztás alacsonyabb, mint a napi víztermelési kapacitás, így vízhiányra, vízkorlátozásra most sem volt szükség a Szegedi Vízműnél, hangsúlyozta megkeresésünkre a társaság. Információik szerint locsolási, vagy ennél szigorúbb korlátozás az elmúlt kb. 25 évben nem volt, de előtte sincs tudomásuk róla, hiszen a társaság termelési kapacitása a’ 70-es évek elejétől nagyobb, mint a fogyasztás.

Nyitókép: népszerű a vízmű párakapuja a Klauzál téren. Fotó: Frank Yvette

Kövessen bennünket a Facebookon a legfrissebb szegedi hírekért!