Térítésmentes szűrővizsgálat a Fórumban

Egyetem Helyi hírek
Térítésmentes szűrővizsgálatokkal, személyre szabott tanácsadással és új terápiás lehetőségekkel várja a látogatókat péntektől vasárnapig a Debreceni Egyetem Klinikai Vizsgálatok Irodája a Fórum bevásárlóközpontban.

Egészségünk mindennapos figyelmet igényel – erre emlékeztet a 12. Natural Expo kiállítás március 3-5. között, ahol hagyományosan a Debreceni Egyetem Klinikai Központja is bemutatkozik.

– A régió legnagyobb egészségügyi szolgáltatójaként a szűrővizsgálatok népszerűsítésével és a lakosság tájékoztatásával a Debreceni Egyetem kiemelt szerepet vállal a prevencióban. Tavaly több százan vettek részt a szűréseken, és kifejezetten nagy érdeklődést tapasztaltunk a klinikai vizsgálatokban való részvétellel kapcsolatban, ezért idén is ott leszünk az egészség-kiállításon – tájékoztatott a közelgő Natural Expo kapcsán Páll Dénes, a Gyógyszerfejlesztési Koordinációs Központ igazgatója.

A rendezvényen „Vigyázunk az egészségére” mottóval a Debreceni Egyetem Klinikai Vizsgálatok Irodája (DEKVI) képviseli a Klinikai Központot. Az ország legnagyobb gyógyászati intézményének munkatársai vércukorszint-méréssel, vérnyomás-ellenőrzéssel várják az egészségtudatos érdeklődőket. A látogatók szív- és érrendszeri rizikóbecslésen is részt vehetnek a DEKVI standjánál, ahol a fokozott rizikójúak személyre szabott egészségügyi tanácsadásban is részesülhetnek. A klinika egészségügyi szakemberei által végzett ingyenes szűrővizsgálatokat a Magyar Orvostanhallgatók Egyesületének önkéntesei is segítik.

– Az új terápiás lehetőségekről, azok előnyeiről is beszámolunk a kiállításon, ahol az is kiderül, hogy miként lehet részt venni ezekben a vizsgálatokban – fogalmazott Páll Dénes. Az igazgató hozzátette: fontos, hogy mindenki, betegek és egészségesek egyaránt tudjanak azokról a lehetőségekről, amelyek megoldást jelenthetnek akkor, amikor a hagyományosan elérhető gyógyszerek segítségével nem sikerül normalizálni egy egészségügyi problémát.

A negyed évszázados klinikai farmakológiai tapasztalattal rendelkező Debreceni Egyetem megbízható hátteret nyújt az új, bevezetés előtt álló terápiákhoz kapcsolódóan: a régió vezető egészségügyi szolgáltatójaként a klinikai vizsgálatokkal szemben támasztott valamennyi elvárásnak megfelel, kínálata pedig jelentős előnyt nyújt a magánszolgáltatókkal szemben.

Páll Dénes kiemelte: a betegek biztonsága elsődleges, ezért is hangsúlyos, hogy az akár 4-5 évig tartó vizsgálatokat olyan fekvőbeteg háttérrel is rendelkező intézményekben végezzék, mint a Debreceni Egyetem.

Sajtóiroda -MM