Gyermeknevelők kaptak diplomát

Egyetem

Hatvanketten vették át diplomájukat pénteken a Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és Felnőttképzési Karán.

Szociálpedagógusok, óvodapedagógusok, csecsemő- és kisgyermeknevelők, andragógusok, emberi erőforrás tanácsadók és szakirányú továbbképzési szakokon végzett hallgatók kaptak oklevelet a Debreceni Egyetem Aulájában tartott ünnepségen január 8-án, pénteken.

Bálint Péter, a Gyermeknevelési és Felnőttképzési Kar dékánja ünnepi beszédében felidézte a kar mottóját, miszerint a diákok az életnek tanulnak, ehhez pedig az intézmény korszerű ismeretekkel vértezi fel a hallgatókat, alkalmassá téve őket a feladatellátásra a pedagógiai és szociális szférában.

A dékán kiemelte: a személyes boldoguláshoz, az egyéni karrierhez a közösség összetartására is szükség van. Emellett arról is szólt, hogy a korábbi századokban a pedagógus diákok bejárták Európát tudásuk gyarapítására, ám később visszatértek szülőföldjükre. Erre biztatja a frissen végzetteket is a szakember, hiszen mesélni, énekelni az anyanyelvükön tudnak leginkább a pedagógusok.

– A sikeres diploma átvétele után is mindig lehet és kell is a kompetenciákat fejleszteni. Szakmai fejlődésükben is az önök segítségére állunk, visszavárjuk önöket – zárta gondolatait a dékán.

A talárba öltözött végzősök esküt téve megfogadták, hogy választott hivatásukat kötelességtudattal, felelősséggel és a legjobb tudásuk szerint gyakorolják a társadalom javát szolgálva.

Az ünnepségen a diákok nevében Balogh Barbara köszönte meg a tanárok kitartó és áldozatos munkáját. A hallgató a Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és Felnőttképzési Karán tanúsított szorgalmas tanulmányi munkájáért, kimagasló szakmai érdeklődéséért kitüntetésben is részesült.