2019 turisztikai rekordév volt Hajdúszoboszlón

Ország Wellness

Sikeres évet tudhat magának Hajdúszoboszló, mert az elmúlt 30 év legjobb vendégéjszaka számát érte el tavaly az népszerű üdülőváros – derült ki a Hajdúszoboszló Város Önkormányzatának adóhatósága által készített 2019-es év vendégforgalmi összesítéséből.

A termalonline.hu által közölt adatokból kiderült, hogy összesen 1.354.603 vendégéjszakát töltöttek el tavaly a turisták az üdülőhelyen, ami a hévízi vendéjéjszakák számát (1.233.000) is meghaladta. Ez a 2018-as évhez viszonyítva 2 százalékos növekedést jelent.

Ami a különböző nemzetiségűek által eltöltött éjszakák számát illeti, az arány a következőképpen alakult: lengyelek (209 ezer), Romániából érkezők (110 ezer), szlovák (58 ezer), ukrán (56 ezer), német (42 ezer), orosz (24 ezer) és cseh (13 ezer) vendégéjszakát töltöttek el Hajdúszoboszlón. A legnagyobb szám tavaly a magyar turistákat illette meg, mert a vendégek többségét a magyar turisták tették ki.

Az átlagos tartózkodási idő általánosan úgy a belföldieknél, mint a külföldieknél jelentős mértékben növekedett az előző évekhez képest.

Ami a fürdőváros jövőjét illeti, további vendégforgalmi növekedést hozhatnak Hajdúszoboszlónak azok a Hungarospa fürdőkomplexumra vonatkozó fejlesztések, amelyek a közeljövőben lesznek : ilyen például a már épülő prémium zóna, ami egyike a strandfürdőt érintő fejlesztéseknek vagy akár a   fedett élményfürdő fejlesztése is.

Az elérhető és nyilvános adatok alapján 2019-ben Hajdúszoboszló volt Magyarország leglátogatottabb vidéki települése, azonban a 2020-as év is  sok vendéggel indult, mert a magyar vendégek mellett a román, ukrán és moldáv vendégek kiemelkedő arányban keresték fel fürdőváros szállodáit január hónap folyamán! – tette közzé Facebook oldalán a Hajdúszoboszlói Polgármesteri Hivatal.