Újabb rekord, a “We Are One” önkéntes ifjúsági csoportból 70.000 fő adott vért

Világ

A “We Are One” (Egyek vagyunk) önkéntes ifjúsági csoport 70 000 fős véradást teljesített, ami az eddigi legnagyobb véradás volt.

A helyi közösségek biztonsági hálója megerősödik azáltal, hogy felgyűrik az ingujjukat és leküzdik vérellátási és vérkeresleti nehézségeket.

A minden télen ismétlődő vérhiány közepette 70 000 ifjúsági önkéntes adta vérét, ami az eddigi legnagyobb szám, a téli időszak kezdetén.

Mivel a COVID-19 miatt a vérellátás és a vérigény továbbra is fennállt, a ,,We Are One,, (vezérigazgató Hong Joon-soo), egy ifjúsági önkéntes csoport augusztus 27-től novemberig, a tél kezdetéig összesen 70 000 ember véradására irányuló véradó kampányt folytatott, és 85 napon keresztül összesen 73.807 ember teljesítette a véradást. A véradási kampányban részt vevők száma 100 360 fő, ami a csoportos véradás történetének eddigi legnagyobb rekordja.

A “We Are One” tavaly nyáron tervezte a csoportos véradási kampányt, hogy megoldja az országos válságot, amelyben rendkívüli vérhiány állt elő, mivel az elhúzódó COVID-19 miatt csökkent a véradáson résztvevők száma. Azzal a céllal, hogy novemberig összesen 70 000 ember véradását fejezzék be, felkészülvén a téli szezonra, valamint a nyári vakációra és a Chuseok (Korea Hálaadás Napja) ünnepekre, amikor a vérkínálat és a vérkereslet általában csökken, a “We Are One” tagjai aktívan részt vettek a véradásban.

Mivel a kampányt országszerte 17 nagyvárosi önkormányzat vérközpontjaiban tartották, a “We Are One” tagjai országszerte részt vettek a véradáson, és a terveknek megfelelően 27-én, még december előtt 70 000 ember adott vért.

Annak érdekében, hogy sokan rövid idő alatt hatékonyan végezhessék el a véradást, a “We Are One” a vérközpont helyzetének és az egyéni időbeosztás összehangolására összpontosított. A tagok emellett a vérhiány megoldására megtettek minden tőlük telhetőt azáltal, hogy különös figyelmet fordítottak az egészségmegőrzésre, és igyekeztek alkalmatlanná nem válni a véradásra.

Valójában mintegy 100 000 “We Are One” tag látogatott el országszerte a vérközpontba az elmúlt három hónapban, hogy részt vegyen a kampányban, hogy elérje a “70.000 fős véradási számot a tél beállta előtt”.

Hong Joon-soo, a “We Are One” vezérigazgatója elmondta: “A véradás az egyetlen eszköz a vérátömlesztésre szoruló betegek életének megmentésére, és nemes szolgálat is egyben. Szeretnék köszönetet mondani azoknak a tagoknak, akik az élet megosztásának gyakorlására való elhívás erős érzésével vettek részt a véradáson. A “We Are One” azt mondta: “A jövőben is részt veszünk a véradásban, hogy leküzdjük a vérellátás és a vérigény nehézségeit, és erősítsük a közösség biztonsági hálóját”.

Eközben a ‘We Are One’ önkéntes ifjúsági csoport július 30-án megalakult, mint a Shincheonji Jézus Egyháza fiataljaiból álló önkéntes csoport. (x)