Vajon egy csiszolt üveggel készült kiegészítő illik Önhöz is?

Világ

Minden igényes szivaros tudja, hogy a szivarokat egy humidor biztonságában kell tartani. A sok különböző méret, kialakítás és stílus közül nagyon nehéz megtalálni a tökéleteset. Mi a következőkben ezt a keresést szeretnénk egy kicsit könnyebbé tenni. 

A csiszolt üveges humidorok különlegesek, csupán bizonyos szivarosokhoz illenek. A következőkben ezeké a szivartárolóké lesz a főszerep. Ha épp keresi a következő humidorját, gondolataink alapján Ön is megtudhatja, hogy vajon ennek vásárlása-e a legjobb döntés!

A humidor, mint a társasági élet központi eleme

Nagyapáink idejében a szivarozás még egy társasági esemény volt. Egy olyan alkalom, amikor a férfiak feleségeiktől távol tudtak nyugodtan, a szivarok füstjét élvezve beszélgetni. Szóba került ilyenkor a napi politika, a férfiak magánélete és egyéb, őket akkoriban foglalkoztató téma. A férfiak nagyon szerették így tölteni a délutánjukat, gyakran töltöttek egy pohárka brandyt vagy whiskeyt is maguknak.

Akinél összegyűlt a társaság, természetesen ilyenkor dicsekedhetett gyűjteményével, humidorjaival és különleges alkoholos italaival. Ilyen eseményeket manapság is lehet rendezni. Ilyenkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen kiegészítők, humidorok kerülnek az asztalra. Ezeken a napokon lehet a legszebb, legdrágább, legkülönlegesebb külsejű kiegészítőket elővenni.

A csiszolt üveg, mint a társaság középpontja

A csiszolt üvegből készült kiegészítőknek különleges hangulatuk van. Könnyen megállják a helyüket az antik, de akár a modern környezetben is. A festmények és fabútorok között eleganciát sugallnak, míg egy modern lakásban éppen kihangsúlyozzák a környezet vonásait.

Milyen eszközök készülnek csiszolt üveggel/üvegből? Nos, alapvetően két fontos szivaros kiegészítő készül ezzel az anyaggal.

Egyrészt nagyon sok márka dob piacra minden évben gyönyörű csiszolt üveg hamutálakat. Ezek esetében ráadásul a szelíd dicsekvés az esemény végéig kitart, hiszen nem egyedül fogja használni! A szivaros társasági élet középpontjának azonban így is a hamutál mondható, hiszen minden más eszközt minden szivaros magának szokott kiválasztani. Önnek melyik a kedvence?

Másrészt pedig természetesen a humidorok készítésénél is felhasználják az üveget, mint anyagot. Ezek a humidorok mindig engednek betekintést a bennük tárolt gyűjteményre. Ezzel kevésbé lehet barátainknak kacérkodni, ám az biztos, hogy a stílust ezek is magukban hordozzák.

Ne feledje az aranyszabályokat!

Ha igazán autentikus szivaros találkozót szeretne szervezni, akkor ne feledkezzen meg a szivarozás legfőbb szabályairól! Ezek közül a legfontosabb a szivarokra vonatkozó: minden szivarosnak a saját szivarját magának kell előkészítenie s meggyújtania! Más férfi szivarát meggyújtani vagy gyufán/szivargyújtón kívül mást használni hozzá tiszteletlenség!