A UPS készen áll a koronavírus vakcinák kiszállítására Európa szerte

Világ

Scott Price a UPS International, a UPS nemzetközi szállítmányozásért felelős divíziójának elnöke a vállalat örömét fejezte ki afölött, hogy az Európai Gyógyszerügynökség engedélyezte a Pfizer-BioNTech vakcina alkalmazását. A vezető egyben azt is elmondta, hogy a UPS egészségügyi részlegének hűtési lánca, raktárai és szállítási erőforrásai készen állnak, hogy Európa szerte célba juttassák a vakcinákat.

A UPS Healthcare hollandiai Roermondban található központja és hűtő létesítménye, valamint a UPS európai logisztikai központja a közeli Kölnben felkészült, hogy mindenben támogassa Európa országait a pandémia leküzdésében.

A UPS Healthcare közel egymillió négyzetméter a jelenlegi helyes gyártási vagy nagykereskedelmi gyakorlatnak (cGMP és cGDP) megfelelő elosztó területtel bír világszerte. A UPS Healthcare szolgáltatásai kiterjednek a készlet-menedzsmentre, a hőmérséklet-kontrolált csomagolásra és szállításra, orvosi eszközök szállítására, valamint laboratóriumi és klinikai kísérleti termékek logisztikájára. A UPS Healthcare globális infrastruktúrája, modern láthatósági szolgáltatása, nyomon követési technológiája és globális minőségbiztosítási rendszere a vakcinák célba juttatásának legkomplexebb feladatait is képesek ellátni. A vállalat magyarországi egészségügyi logisztikai központja Budaörsön található.