Szeged, OTP Bank Pick Szeged, THW Kiel, kézilabda, BL, mérkőzés, Pick Aréna, sport

Férfi kézilabda BL – Egy év után ismét jön a Veszprém-Szeged párharc

Sport

Egy év után ismét Veszprém-Szeged párharcot rendeznek a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában a negyeddöntőbe jutásért – az első mérkőzést Szegeden játsszák csütörtökön 18.45-től.

A visszavágóra egy héttel később ugyancsak 18.45-től kerül sor, a továbbjutóra a legjobb nyolc között a dán Aalborg HB vár.

A magyar párharc esélyese a bajnoki címvédő bakonyi csapat, amely már a csoportkör utolsó fordulójában biztosíthatta volna helyét a negyeddöntőben, ha otthon legyőzi a BL-címvédő német Magdeburgot, de végül két góllal kikapott, így a harmadik helyen zárt. Ezzel szemben a csongrádiak számára az utolsó előtti fordulóban vált biztossá, hogy egyáltalán továbbjutnak a csoportkörből.

A veszprémieknél Gasper Marguc hetek óta kisebb bokasérüléssel küzd, a szegedieknél viszont négy alapember – Bánhidi Bence, Mario Sostaric, Miguel Martins, Matej Gaber – is hiányzott az olimpiai selejtezők óta lejátszott két mérkőzésről.

A két együttes tavaly találkozott egymással először a nemzetközi porondon, és a párharcuk kis túlzással már az első meccs első félidejében eldőlt, hiszen a szünetben a Veszprém 20-7-re vezetett idegenben. Végül 36-23-ra nyert, otthon pedig 38-33-ra győzött, de a negyeddöntőben a lengyel Kielcét már nem tudta elbúcsúztatni.

Később a Magyar Kupa-döntőt is a dunántúliak nyerték, és bár a bajnoki alapszakaszban és a finálé első meccsén a Szeged győzött, végül 2-1-es összesítéssel a Veszprémé lett a bajnoki trófea is. A mostani idényben eddig egyszer találkoztak: november közepén a bajnokságban 30-25-ös bakonyi siker született a Pick Arénában.

A kapusteljesítmények közötti különbség döntő lehet, eddig a szegediek 27,17, a veszprémiek 30,94 százalékos hatékonysággal védenek a mostani BL-szezonban. A legjobban a dunántúliak februárban igazolt dán játékosa, Mike Ulrich Jensen teljesít, aki 34,74 százalékos mutatóval büszkélkedhet.

(MTI)

Fotó: Frank Yvette