Srdjan Blagojevic

Blagojevic: Ahhoz, hogy győzzünk, gólt, gólokat kell szereznünk

Sport

Egy megismételt büntetővel győzte 1-0 arányban a DVSC-t a Fehérvár vasárnap, a labdarúgó NB I 21. fordulójában. 

Debreceni mezőnyfölénnyel kezdődött a találkozó, jobbára a hazai térfélen folyt a játék. A félidő közepén egy gyors fehérvári kontratámadás végén büntetőhöz jutottak a piros-kékek: Nicolas Stefanelli rosszul helyezett lövését Megyeri kivédte, de a VAR-vizsgálat után megismételt tizenegyesből Tobias Christensen már nem hibázott. A Debrecen még egy fokozattal feljebb kapcsolt és Dzsudzsák Balázs megpattanó szabadrúgásánál, valamint Bárány Donát fejesénél igen közel járt az egyenlítéshez.

Fordulást követően is ugyanaz volt a forgatókönyv: a Fehérvár visszahúzódva védekezett, míg a hajdúságiak nagy lendülettel támadtak. A játékrész közepén feljebb merészkedett a hazai csapat, így kiegyenlítettebbé vált a meccs, mégis a Debrecen állt közelebb a gólhoz, amikor Szuhodovszki Soma életerős lövését Tóth Balázs a kapufára ütötte. A hajrában elkeseredetten küzdött a Loki az egyenlítésért, a fehérváriak pedig hősiesen őrizték a minimális előnyt, és végül sikerrel jártak.

Fehérvár FC-DVSC 1-0 (1-0).

Székesfehérvár, Sóstói Stadion, 4770 néző. Vezette: Andó-Szabó S.

Fehérvár: Tóth B. – Serafimov, Spandler, Gergényi – Bese, Csongvai, Christensen (Simut, 86.), Schön – Katona M. (Sigér, 59.), Berki (Gradisar, 59.), Stefanelli (Pető, 74.). Vezetőedző: Bartosz Grzelak.

DVSC: Megyeri – Baranyai (Tuboly, 69.), Lagator, Pellumbi, Ferenczi – Loncar (Szuhodovszki, 81.), Ojediran (Manrique, 69.) – Szécsi (Kocsis, 58.), Dzsudzsák, Domingues (Bódi, 81.) – Bárány. Vezetőedző: Srdjan Blagojevic.

Gól: Christensen (30., 11-esből).

Sárga lap: Serafimov (41.), Simut (95.), illetve Baranyai (24.), Ojediran (68.).

Mesterszemmel

Bartosz Grzelak: Remek ellenfelünk volt a Debrecen, egy remek edzővel, bármelyik csapat nyerhetett volna. Büszke vagyok arra, hogy bárki áll be nálunk, mindenki érti a játékunkat. Ez az egyik legnagyobb győzelem, amióta a Vidi edzője vagyok. Mindent bele kellett adnunk.

Srdjan Blagojevic: Gratulálok a Fehérvárnak a győzelemhez. A mérkőzés tele volt érzelmekkel, a büntető döntött. Nem sikerült betalálnunk, noha nagyon sok kapura lövésünk volt. Az első félidőben nem voltunk elég bátrak, szünet után jobban játszottunk, találtunk is területeket. Ahhoz, hogy győzzünk, gólt, gólokat kell szereznünk, erre kell megoldást találnunk. Mi domináltunk, mégsem értünk el gólt, újra kell gondolni a dolgokat.