Szeged, OTP Bank Pick Szeged, kézilabda, edzés, Pick Aréna, sport

A vezetőedző szerint a Szeged kézilabdázóinak nagyon jókor jött a halasztás

Sport

Kárpáti Krisztián vezetőedző szerint az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata számára nagyon jókor jött, hogy elhalasztották a Ferencváros elleni, szombatra tervezett bajnoki mérkőzést.

A szegediek az Európa-bajnokság miatti téli szünet utáni első NB I-es meccsüket meglepetésre 35-33-ra elveszítették Gyöngyösön múlt szombaton, jövő csütörtökön pedig a továbbjutás szempontjából rendkívül fontos találkozón fogadják a norvég Kolstad HB együttesét a Bajnokok Ligája csoportkörében.

“Nagyon fájó pont. Nagyon kellemetlen meglepetésbe futottunk bele” – nyilatkozta az M4 Sporton a gyöngyösi vereségről Kárpáti.

Mint kifejtette, megmutatkozott, hogy két hónapig nem edzett együtt a keret, a különböző válogatottakból visszatérő egyéniségek pedig nem voltak elegendőek a győzelemhez. A sok hiba, meg nem értés, a sok kihagyott ziccer, a kihagyott büntetők mind-mind a fáradtságnak, túlterheltségnek tulajdoníthatóak a tréner szerint. Hozzátette, hétfőn és kedden még beszéltek a vesztes bajnokiról, illetve kedden volt egy mentális tréningjük, csütörtökön pedig egy csapatépítő programjuk, mert próbálják a pszichés dolgokat is helyre tenni.

A Szeged szombaton a Ferencvárost fogadta volna a bajnokságban, de a fővárosiak a török Besiktas otthonában szerepelnek az Európa-kupa nyolcaddöntőjének első meccsén, ezért az NB I-ben halasztásra volt szükség.

“Nyertünk egy hétvégét, több időnk van, ez nekünk nagyon jókor jött” – szögezte le Kárpáti.

Jelezte, olyan edzésfeladatokat is végeznek, amelyek a bajnoki szezon közben nem férnek bele, amikor heti két mérkőzésük van. A rengeteg Európa-bajnoki meccs megviselte a játékosok testét és edzettségi állapotát, ezt vissza kell állítaniuk, ahogyan a csapatkohéziót is, ami ősszel nagyon szépen kialakult. Az a céljuk, hogy a játékosok visszaszokjanak egymáshoz, több a kétkapus játék, a párokat, csapatrészeket próbálják összedolgozni.

A taktikai elemeket szintén gyakorolják, mert a válogatottakban nem ugyanazt játszották a játékosok, mint a klubcsapatukban, ezért újra össze kell szokniuk. Az edző hangsúlyozta, azzal is foglalkozniuk kell, hogy többeknek megváltozik a pozíciója nyáron, sok változás lesz a keretben, ez is benne van a fejekben.

“Bizakodó vagyok, hogy a Kolstad ellen visszatalálunk a jó útra” – tette hozzá.

A BL-ben még négy forduló van hátra a csoportkörből, a Szeged az A csoport tabellájának ötödik helyén áll – az első hat jut tovább -, a Kolstad pedig két ponttal lemaradva hetedik.

Bánhidi Bence válogatott beálló, az Európa-bajnoki ötödik helyezett nemzeti csapat alapembere elmondta, három-négy nap pihenőt kaptak a kontinenstorna után, majd volt két labdás és egy konditermi edzésük, Gyöngyösön pedig mindenki azt vitte ki a pályára, ami a válogatottban volt, nem tudtak összeállni, nem tudtak eleget gyakorolni. Hozzátette, nagyon fontos mérkőzés lesz a Kolstad elleni, és nem felejtették el, hogy idegenben nagyon csúnya vereséget szenvedtek. Október közepén a norvégok 37-24-re nyertek.

Szeged, OTP Bank Pick Szeged, kézilabda, edzés, Pick Aréna, sport
Bánhidi Bence edzés közben.

“Szeretnénk visszavágni és hazai pályán nyerni. Van időnk felkészülni, van elég edzésünk ahhoz, hogy rendezzük a taktikai dolgokat a pályán” – szögezte le Bánhidi, aki pénteken ünnepli 29. születésnapját.

A fotók a Pick-Szeged február 8-i edzésén készültek.

(MTI)

Fotó: Frank Yvette