Szeged, OTP Bank Pick Szeged, Eurofarm Peliszter, Bajnokok Ligája, mérkőzés, Pick Aréna, sport, kézilabda

Gyöngyösön kezdi az évet a Pick-Szeged

Sport

Február 3-án, 18 órakor a K&H férfi kézilabda ligában a HE-DO B. Braun Gyöngyös otthonában lépnek pályára a #kékek. A meccset a klub Youtube-csatornáján élőben közvetítik.

„Meccshét! Beindul a nagyüzem, februártól sokak nagy örömére végre jönnek a meccsek. Szombaton 18 órakor a HE-DO B. Braun Gyöngyös otthonában 2024 első bajnokiját vívjuk. A K&H férfi kézilabda liga 14. fordulójában lépünk pályára” – áll a pickhandball.hu-n megosztott hírben.

Ez lesz a 29. Gyöngyös-Szeged párharc az NB I-ben. A mérleg azt mutatja, hogy a fiúk eddig huszonhétszer nyertek, egyszer döntetlent játszottak és egyszer vereséget szenvedtek. A Heves vármegyei alakulat kapuját eddig 928-szor vették be, ők 808-szor találtak a szegediek kapujába. Az őszi szegedi meccsen, amely a 2023-2024-es bajnokság nyitómeccse volt 37-28-ra nyertek a #kékek ellenük. Az elmúlt szezonban idegenben 32-26-ra diadalmaskodtak.

Hétfőn még azok a játékosok edzenek a PICK Arénában, akik az elmúlt héten is. Azok, akik az Európa-bajnokság utolsó hetében is pályára léptek ők szerdán csatlakoznak a kerethez.

„Keretünkből a három magyar, Bánhidi Bence, Bodó Richárd és Szita Zoltán a magyar válogatottal érte el a legjobb eredményt, a mieink a történelmi ötödik helyet szerezték meg az Eb-n, megelőzve a Borut Mackovsekkel és Dean Bombaccal felálló Szlovéniát. A kontinens tornát Franciaország nyerte, a második helyen Dánia, a harmadikon Svédország végzett. Az itthon lévő játékosaink az Európa-bajnokság előtt tippeltek, Gleb Kalaras és Emil Imsgard pedig jól jósolta meg a végső győztest, ők a gallokra tippeltek” – írja a portál.

Az akadémiai csapatok is folytatják a küzdelmet. Az NB I/B-s bajnokságban szereplő OTP Bank – PICK Szeged U21 pénteken 18 órakor idegenben, a Cegléd otthonában lép pályára. Szombaton három meccset is láthatnak  a szrukolók a PICK Arénában, a  Ludányi Márton sportcsarnokban. A #kiskékek a Gyöngyös együttesét fogadják. Az U16 14 órakor, az U18 16 órakor, az U20 pedig 18 órakor lép pályára.

A #kékek az első hazai meccset február 15-én (csütörtök) 18.45-kor a Bajnokok Ligájában a norvég bajnok Kolstad Handball ellen játssza. A meccsre már megkezdődött a jegyértékesítés: ITT! 

Feburár 2. 
18 óra, NB I/B, Cegléd: Ceglédi KK vs OTP Bank – PICK Szeged U21

Február 3.
14 óra,  I. osztály, U16, PICK Aréna, Ludányi Márton sportcsarnok: OTP Bank – PICK Szeged U16 vs HE-DO B. Braun Gyöngyös
16 óra, I. osztály, U18, PICK Aréna, Ludányi Márton sportcsarnok: OTP Bank – PICK Szeged U18 vs HE-DO B. Braun Gyöngyös
18 óra, I. osztály, U20, PICK Aréna, Ludányi Márton sportcsarnok: OTP Bank – PICK Szeged U20 vs HE-DO B. Braun Gyöngyös
18 óra, K&H férfi kézilabda liga, Gyöngyös: HE-DO B. Braun Gyöngyös vs OTP Bank – PICK Szeged

(pickhandball.hu)

Fotó: Frank Yvette