Hazai pályán legyőzte a Kisvárda az Újpestet

Sport

A Kisvárda legyőzte otthon a mérkőzés nagy részében emberhátrányban játszó Újpestet a labdarúgó OTP Bank Liga 31. fordulójának vasárnapi játéknapján.

Mindkét csapat tartalékosan állt fel, a hazaiaknál sérülések és eltiltások miatt csak hatan ültek a kispadon, míg a vendégeknél három fiatal magyar játékos került be a csapatba, közülük Mucsányi Márk először volt kezdő. Az Újpest korábbi edzője, Milos Kruscic, először vezette együttesét a lila-fehérek ellen.

A Kisvárda kezdett aktívabban, Spasic hagyott ki egy helyzetet, majd Nikolicnak a gólvonal elől kellett tisztáznia – igaz, saját hibájából. A 21. percben megfogyatkozott az Újpest, mivel Anculasz megkapta második sárga lapját is egy fölöslegesnek tűnő, a Kisvárda térfelén elkövetett szabálytalanság után. A kiállítást követően kiegyenlítettebb lett a mérkőzés, bár a vendégek csak ritkán jutottak el az ellenfél kapujáig.

Ahogy az első félidőt, a másodikat is a Kisvárda kezdte jobban. Kruscic hármat is cserélt öt percen belül, ettől veszélyesebb lett a hazaiak támadójátéka, ami hamarosan gólokat eredményezett. Előbb Leoni jól robbant be a kapu elé Camaj lövésére, majd újra a montenegrói csatár lőtt, és a kapus védése után a szintén csereként beállt Ilievszki talált a hálóba. A Kisvárda tíz fordulón át tartó nyeretlenségi sorozatát szakította meg és sikerével feljött a hatodik helyre. Az Újpest utóbbi három meccsén csak egy pontot szerzett.

OTP Bank Liga, 31. forduló:
Kisvárda-Újpest FC 2-0 (0-0)

Kisvárda, 2670 néző, v: Erdős
gólszerző: Leoni (68.), Ilievski (79.)
sárga lap: Melnyik (35.), Hej (49.), Karabeljov (56.), illetve Anculasz (9., 21.), Csoboth (58.), Diaby (71.)
piros lap: Anculasz (21.)

Kisvárda:
Petkovic – Hej (Camaj, 60.), Széles, Jovicic, Alic (Leoni, 55.) – Karabeljov, Melnyik – Makowski, Lucas (Ötvös, 83.) – Spasic (Ilievski, 55.) – Mesanovic

Újpest:
Nikolic – Pauljevic, Hall, Anculasz, Antonov (Kastrati, 66.) – Boumal, Onovo, Szabó II, (Jevtovski, 66.), Varga Gy. (Diaby, 24.) – Gouré (Ambrose, 66.), Mucsányi (Csoboth, a szünetben)