Fontos győzelmet aratott a Loki Pakson

Sport

A DVSC David Babunszki góljával 1-0-ra legyőzte idegenben a Paks csapatát.

A válogatott meccsek miatt most egy hét bajnoki szünet következik, legközelebb április 2-án lesz forduló, akkor a ZTE látogat majd a Nagyerdőre.

OTP Bank Liga, 25. forduló.

Paks-DVSC 0-1 (0-0).

Paks, 2076 néző. Vezette: Andó-Szabó S.

Paks: Nagy G. – Szabó J. (Szélpál, 62.), Gévay (Szabó B., 62.), Lenzsér – Pethő (Böde, 62.), Balogh B. (Nagy R., 75.), Windecker, Haraszti, Medgyes – Sajbán M., Ádám M. Vezetőedző: Bognár György.

DVSC: Hrabina – Poór (Baranyai, 94.), Pávkovics, Deslandes, Charleston – Varga J., Baráth P. – Dzsudzsák, David Babunszki (Bényei Á., 79.), Bódi – Dorian Babunszki (Tischler, 84.). Vezetőedző: Joan Carrillo.

Gól: David Babunski (50.).

Sárga lap: Szabó J. (11.), Szabó B. (72.), illetve Poór (29.), Varga J. (40.), David Babunszki (40.), Dorian Babunszki (46.), Pávkovics (64.), Baráth P. (87.).

A Paks játszott mezőnyfölényben az első félidőben, bizonyos szakaszokban letámadta ellenfelét, emiatt a Debrecennek időnként akadt gondja a labdakihozatallal. Ugyanakkor a vendégeknek nem az volt a szándékuk, hogy csak a védekezésre koncentráljanak, amint lehetett, igyekeztek megtartani a labdát, támadásokat is vezettek, komoly lehetőségei azonban csak a hazai együttesnek akadtak, egyszer a kapufán csattant a labda Haraszti lökete nyomán.

A fordulás után nem sokkal David Babunszki szépen lépett ki a labdával, és egy cselt követően pontosan kilőtte a jobb alsó sarkot. A partjelző lest jelzett, a videós elemzés alapján azonban Andó-Szabó végül középre mutatott. Némi meglepetésre került előnybe a DVSC, amire a paksiak nagy helyzetekkel válaszoltak, majd Bognár György vezetőedző hármas cserével reagált pár perccel később. A hazai csapat ezzel együtt nem igazán találta megszokott ritmusát, hiába támadott sokat, nagy gólszerzési lehetőségeket már nem tudott kialakítani. A ráadásra úgy tűnt, emberhátrányba is kerül a Paks, de Szélpál kiállítását a VAR-elemzés után visszavonta a játékvezető.