Gyurátz Réka kiesett kalapácsvetésben

Sport

A kalapácsvető Gyurátz Réka kiesett a selejtezőben vasárnap a tokiói olimpián.

A harmadik nap programjának első számára reggel kilenc órakor már 30 fokos melegben került sor az Olimpiai Stadionban. A selejtező szintet 73,50 méterben határozták meg vagy a 12 legjobb folytathatta a fináléban. A szombathelyi dobó egyéni csúcsa 72,70 méter, idei legjobbja pedig 70,77 méter.

Gyurátz Réka a női kalapácsvetés selejtezőjében a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián az Olimpiai Stadionban 2021. augusztus 1-jén. Gyurátz Réka két érvénytelen kísérlet után harmadikra 66,48 métert ért el, ezzel a 26. helyen végzett. MTI/Czeglédi Zsolt

A 2013-ban ifjúsági világbajnok Gyurátz két érvénytelen kísérlet után harmadikra 66,48 métert ért el, ezzel a 12. lett csoportjában, összesítésben pedig a 26. helyen végzett.

“Csalódott vagyok, sokkal jobb állapotban vagyok annál, mint amit ez az eredmény mutat. Innen fel kell állni” – jelentette ki Gyurátz Réka. – “Fel kéne nőnöm végre, mert van egy visszatérő technikai hibám, amit edzéseken már sikerült megoldani.”

Hozzátette, 70 méter körüli eredménnyel lett volna elégedett, és ez lehetett volna a második világversenye, ahol meg tudja dobni a 70 métert.

(MTI)