Kenderesi Tamás úszó

Az úszószövetség ragaszkodott a papírozgatáshoz, tárgyalhatják Kenderesi Tamás ügyét

Sport

Papíron is megkapta a Magyar Úszószüvetség Dél-Koreából a Kenderesi Tamás zaklatási ügyét lezáró bírósági végzést, így hamarosan összeülhet a fegyelmi bizottság.

Nemzeti Sport úgy tudja, a bizottságot a jövő hétre már összehívták, de Kenderesi meghallgatásának pontos időpontja még kérdéses.

Bár az iratok e-mailben már októberben megérkeztek, Wladár Sándor, az úszószövetség elnöke szerint ez a forma nem tekinthető hivatalosnak.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium jelezte is Szöulnak, hogy az elektronikus levél nem helyettesítheti a pecséttel ellátott és a nemzetközi jog előírásai szerint hitelesített, nyomtatott formájú végzést, amit ajánlott levélben kell postázniuk a sportolónak, belátásuk szerint pedig másolatban a Magyar Úszószövetségnek.

Mint ismert, egy 18 éves lány vádolta meg Kenderesi Tamást szexuális zaklatással egy szórakozóhelyen Dél-Koreában. Az esetet azonnal jelezte is a rendőrségnek, akik letartóztatták az úszót, majd később elengedték, azonban tíz napig nem hagyhatja el Dél-Koreát.