A Ferencváros nem bírt a Honvéddal, itt az NBI friss tabellája

Sport

A Budapest Honvéd pályaválasztóként gól nélküli döntetlent játszott a címvédő Ferencvárossal a labdarúgó OTP Bank Liga nyolcadik fordulójának vasárnapi mérkőzésén.

OTP Bank Liga, 8. forduló:
Budapest Honvéd FC-Ferencvárosi TC 0-0
————————————–
Új Hidegkuti Nándor Stadion, 3616 néző, v.: Andó-Szabó
sárga lap: Nagy G. (30.), Lanzafame (50.), Uzoma (69.), illetve Blazic (16.), Ihnatenko (62.), Civic (92.)

Honvéd:
——-
Tujvel – Batik, Kamber, Lovric – Uzoma, Nagy G., Vadócz (Gazdag, 67.), Banó-Szabó (Kesztyűs, 75.), Aliji – Ben-Hatira (Moutari, 86.), Lanzafame

Ferencváros:
————
Gróf – Botka, Blazic, Frimpong, Civic – Ihnatenko, Leandro (Sigér, 25.) – Varga R., Isael (Zubkov, 71.), Nguen (Boli, 84.) – Szihnyevics

Szerhij Rebrov, a vendégek mestere hét helyen változtatta meg a kezdőcsapat összeállítását a csütörtöki, vesztes Európa-liga-mérkőzéshez képest.

A küzdelmes, de csupán közepes színvonalú első félidőben a Ferencváros próbált irányítani, ám játékából hiányzott a ritmus, így nem tudott kapura veszélyes lenni. A Honvéd jól védekezett, de támadásai során pontatlan volt, emiatt a megszerzett labdákkal a rivális tizenhatosáig is csak ritkán jutott el.

Mindkét csapat intenzívebb tempóban kezdte a második játékrészt, eleinte a vendégek, majd a hazaiak kerültek mezőnyfölénybe. Utóbbiak a 63. percben óriási lehetőséget hagytak kihasználatlanul – egy szabadrúgás után Gróf kezéből kiperdült a labda, amelyet Kamber három méterről lőtt a kapu fölé -, de lendületük megmaradt, és beszorították ellenfelüket a vendégtérfélre. Idővel rendezte sorait a Ferencváros, legalább annyira, hogy a mezőnyben tudta tartani a játékot. A mérkőzés utolsó jeleneteként a Honvéd-játékosok Blazic kezezésére hivatkozva büntetőt reklamáltak, Andó-Szabó játékvezető azonban nem látott szabálytalanságot, majd lefújta az összecsapást.
A kispestiek a bajnoki szezonban negyedik hazai mérkőzésükön három vereség után először szereztek pontot.