Hétvégi floorball-csemegék Debrecenben

Sport

Vasárnap ismét hosszú napja lesz a floorball debreceni szerelmeseinek: előbb a Salming Kispályás Kupát követhetik nyomon az érdeklődők, majd a DEAC az SZTE EHÖK
SE csapatát látja vendégül a Böszörményi úton.

A délelőtt a fiataloké lesz. A Salming Kispályás Kupán 4 korosztályban 20 csapat több, mint 100 versenyzője fog egymással farkasszemet nézni. A csapatok debreceni, ebesi és a Bács-Kiskun megyei mélykúti utánpótlás műhelyek legjobbjai, akik diákolimpiákon is rendszeresen sikeresen szerepelnek.

A fiatalokat követően a DEAC férfi csapatáé lesz a főszerep: a szegedi gárda vendégeskedik a cívisvárosban. A hajrához közeledő bajnokságban különböző célokért versengenek a csapatok: míg a házigazda debreceniek továbbra is az érmes pozíciókért harcolnak, addig a dél-alföldiek a középmezőnyben szeretnék megszilárdítani pozíciójukat. A debrecenieknek extra motivációt jelenthet, hogy hazai győzelem esetén újra az élre állna a fekete-fehér gárda.

A szegediek – ahogy fentebb jeleztük is – a középmezőny tagjai. Senki sem mehet ellenük
biztosra, erről leginkább a Dunai Krokodilok tudnának mesélni: a szintén éremért harcoló gárda pontot hullajtott a Tisza-parti városban. A gárdát rutinosabb játékosok alkotják, akik várhatóan ezúttal is zárt védekezésből próbálnak veszélyes kontrákat vezetni. Érdemes lesz kikapcsolni Keszthelyi Balázst: a legtöbb pontért ezúttal is gólveszélyesen játszó center felel.

Az utóbbi fordulókban szoros mérkőzéseket játszottak a Neumann és a Torpedo gárdájával: előbbieket végül legyűrték, ám utóbbiaktól vereséget szenvedtek.

A szegediek hálóját ezúttal is a debreceni születésű Bak Péter igyekszik majd megőrizni a
góloktól. „Eddig mindig ki-ki meccset játszottunk – egy meccs kivételével, ahol 6:0-s debreceni
győzelem született. Szoros meccsre számítok megint, de tiszteletet parancsol a megerősített DEAC otthoni mérlege és ezt szem előtt tartva készülünk a vasárnapi találkozóra.”

A debreceniek újfent elszántan készülnek hazai mérkőzésükre. A legnagyobb öröm hazai
oldalon, hogy Varga Gergő is bevetésre készen lesz, így sérülés miatt csak Salló Barna lesz
kénytelen kihagyni a vasárnapi összecsapást. Nem tudja pontjait gyarapítani Pál Lóránt sem,
ugyanakkor újra bemutatkozik Balogh János. A DEAC így ismételten 3 teljes sorral és
győzelemre éhesen várja a találkozót.

Dégi Gergely, a cívisvárosiak centere is felvezette számunkra a vasárnapi mérkőzést. „Az előző meccsünk a szegediekkel, amilyen hajtós, olyan szoros is volt. Persze egy idegenbeli mérkőzés mindig nehezebb, de még így is sikerült 2 gólos győzelemmel hazatérnünk. Az őszi siker és hogy hazai pályán játszunk, nem szabad, hogy figyelmünk és fegyelmünk szegje a játék során.

Alábecsülni az ellenfelünk nem fogjuk, de a kellő önbizalommal fogunk a pályára állni. Szerintem most is egy hasonlóan kiélezett, izgalmas meccs elébe nézünk, amire érdemes lesz ellátogatni. Már megszokottnak számít egy viszonylag több fős szurkolóközönségünk itt Debrecenben, remélem most is hasonló lesz a létszám!”

Ami az örökmérleget illeti:eddigi hat randevúból 4 alkalommal a hajdúságiak, kétszer a csongrádiak örülhettek a lefújáskor. Debreceni pályaválasztás mellett ugyanez a mérleg 2 DEAC sikert és 1 szegedi győzelmet mutat. A dél-alföldiek 2015-ben aratták az említett sikerüket, amiker a mérkőzés hajrájában fordították meg a találkozó állását.

Legutóbb 2016 februárjában találkoztak a csapatok az Agráron, akkor 6:0-s DEAC sikernek
tapsolhatott a közönség.

Nem fognak tehát a floorball debreceni követői unatkozni vasárnap. Aki esetleg nem tud a
helyszínen szurkolni, ezúttal is figyelemmel követheti az eseményeket a DEAC Flooball
szakosztályának facebook oldalán.
Férfi OB II, 14. forduló:
Debreceni EAC – SZTE EHÖK SE
Debreceni Egyetem Kecskeméti János Sportcsarnoka (Agrár Campus)
2018. március 11. (vasárnap) 14:30
Vezeti: Sashalmi Sándor, Szobonya Kornél

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.