DHK: a negyedik hely a cél

Sport

Az utolsó hazai alapszakasz mérkőzésén kiváló játékkal, megérdemelten győzött a DHK MOL Ligás együttese. A hajdúságiak jelenleg a tabella ötödik helyét foglalják el, négy ponttal állnak a Brassó mögött (akik két mérkőzéssel többet játszottak), egy ponttal

A hajdúságiak jelenleg a tabella ötödik helyét foglalják el, négy ponttal állnak a Brassó mögött (akik két mérkőzéssel többet játszottak), egy ponttal az Acélbikák előtt.
A debreceni legénység már kedden este elindult az alapszakaszt lezáró erdélyi túrára, ahol először éppen a Brassóval találkoznak. Csütörtökön este igazi „hatpontos” meccsre kerül sor, ami sorsdöntő lehet a negyedik helyezés elérése szempontjából. Az ellenfél ugyanis ezzel befejezi az alapszakaszt, a hajdúságiaknak viszont még a Galati és a Csíkszereda ellen is lesz pontgyűjtési lehetősége.

A Brassó legutóbb nyert a HK Beograd ellen, azt megelőzően viszont négy meccsből három vereséget gyűjtött be. Az előzményektől függetlenül kemény összecsapásra van kilátás, mivel az erdélyi alakulat kiváló játékosokból áll, különösen a légiós csatársoruk életveszélyes. A Galati és a Csíkszereda valamivel könnyebb ellenfélnek tűnik, de nyilván velük szemben sincs lehetőség a lazításra.

Az előttünk álló hétvége tehát igencsak izgalmasnak ígérkezik úgy a DHK csapata, mint a szurkolói számára, hiszen rövidesen eldől; visszakerülünk-e  a „felsőházba”! A debreceni klub tervei szerint az érdeklődők élőben tekinthetik meg a Brassó és Galati elleni mérkőzéseket a DHK TV Youtube csatornáján, amennyiben helyi technikai gondok nem szólnak közbe.

Az erdélyi túra menetrendje:

2017. február 02., csütörtök 17:30 – ASC Corona Brasov Vs. Debreceni Hoki Klub
2017. február 04., szombat 17:00 – Dunarea Galati Vs. Debreceni Hoki Klub
2017. február 05., vasárnap 17:00 – Sport Club Csíkszereda Vs. Debreceni Hoki Klub