Varga Miklós aranyéremért bokszolhat

Sport

A csütörtöki nappal ellentétben a pénteki elődöntők nem hoztak meglepetést a Kecskeméten zajló ökölvívó országos bajnokságon, a meccsek közül azonban jó néhány magas színvonalú küzdelmet hozott.

A DVSC két elődöntős bunyósa közül csak Deél Szabolcs léphetett szorítóba, mivel Nagy Péter, bár csütörtökön a ringben kiharcolta a szereplés jogát, előző napról hozott sérülése miatt (az ellenfél szabálytalankodása miatt négy öltéssel kellett összevarrni a debreceni ökölvívó szemöldökét) az orvosok nem engedték bunyózni.

Deél alulmaradt az óbudai Rüll Tamással szemben. A debreceni öklöző uralta mérkőzést, s ha nem is simán, de jó eséllyel a siker felé haladt, ám a fővárosi keze egy-két alkalommal úgy lendült meg, hogy annak a vége TKO lett… Az első menetben egy “kósza” jobbcsapott találta fültövön Deélt, akire rászámolt a bíró, majd a második menetben ismét egy pontos ütés talált utat a fejére, s edzője úgy gondolta, nem kockáztat meg egy esetleges sérülést és feladta a mérkőzést.

A szombati aranycsatáknak így egyetlen hajdúsági résztvevője lesz, a kétszeres Európa-bajnoki bronzérmes hajdúsámsoni Varga Miklós. A Harangi SE versenyzője magabiztosan lépdelt előre a mezőnyben, a pénteki akadályt is sikerrel vette, így bejutott a 60 kg-os súlycsoport döntőjébe. A fiatal Gálos Roland, az 56 kilós Viktor testvére lesz az ellenfele, és a szakemberek szerint ez ígérkezik a finálék egyik legérdekesebb és legizgalmasabb meccsének.

A szombati program 13 órakor kezdődik.

dehir.hu