Zaklatás, szomorú tini

Erőszakkal kényszerítettek fiatal lányokat prostitúcióra

Rendőrség

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a három férfival és három nővel szemben, akik fiatal nőket futtattak és egy férfit is ház körüli munkák elvégzésére kényszerítettek.

A vádirat szerint az egymással rokoni kapcsolatban álló elkövetők 2019. szeptember és 2020. szeptember közötti kiszolgáltatott élethelyzetben lévő fiatal nőket rábeszéltek arra, hogy – nagyobb városokban, de Németországban vagy Ausztriában is – pénzért szexuális tevékenységet folytassanak. A sértettek egy részét un. loverboy módszerrel vették rá a prostitúcióra, vagyis a férfiak szerelmet színleltek, majd a családalapítás és a vagyoni biztonság lehetőségét felcsillantva rávették a nőket arra, hogy prostituáltak legyenek. A vádlottak a szexuális szolgáltatások helyszíneit és az ügyfeleket szervezték, a pénzt a sértettektől elvették. Amikor a sértettek már nem akarták az elvárásokat teljesíteni, vagy a vádlottak kevesellték a pénzt, akkor a fiatal lányokat bántalmazták, családtagjaik megverésével fenyegették. A pszichés és testi bántalmazások válogatott módszerekkel zajlottak, és ha a sértett megszökött, akkor újabb retorziókban volt része. Előfordult, hogy a vádlottak a sértetteket eladták azért, hogy a prostitúciós tevékenységet másnak folytassák.

Az élettársi kapcsolatban élő két vádlott egy szorult érzelmi és anyagi helyzetben élő férfinak felajánlották, hogy lakhatásért cserébe dolgozzon a házuk körül. Egy idő után a sértettnek a konyhában, földön, pokrócokon kellett aludnia, jóval több munka elvégzésére utasították, megtiltották, hogy rokonait látogassa. Előfordult az is, hogy ha nem voltak megelégedve a munkájával, akkor megverték és arra is kényszerítették, hogy hirdetést adjon fel, és fűnyírással keressen nekik pénzt.

A főügyészség a vádlottakat többszörösen minősülő emberkereskedelem, kényszermunka, kitartottság és kábítószerrel visszaélés bűncselekményével vádolja.

A vádemeléskor részben letartóztatásban levő, részben szabadlábon védekező elkövetők bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni.