Migránscsoportokat tartóztattak fel Csongránd-Csanád megyében

Rendőrség

A rendőrök az éjszaka során 79 illegális migránst tartóztattak fel Csongrád-Csanád megyében, akik jogellenesen próbáltak meg bejutni az országba.

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség járőrei a cseh rendőrökkel együttműködve 2021. november 30-án 21 óra 55 perckor 10, 23 óra 20 perckor szintén 10,  december 1-jén 2 órakor 12, 3 óra 10 perckor 13 és 4 óra 30 perckor 34 illegális migránst tartóztattak fel Röszke, Mórahalom és Ásotthalom külterületén. Ellenőrzésük során a csoport tagjai szír, marokkói, tunéziai, afgán, és egyiptomi állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

A rendőrök 10 illegális migránst tartóztattak fel Csongrád-Csanád megyében, akik jogellenesen próbáltak meg bejutni az országba.

A Kiszombor Határrendészeti Kirendeltség járőrei a cseh rendőrökkel együttműködve 2021. december 1-jén 7 óra 15 perckor 10 határsértőt tartóztattak fel Kiszombor külterületén. Ellenőrzésük során a csoport tagjai szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk
jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük