Heroinért cserébe szállította a dílert a budapesti férfi

Rendőrség

Élettársként árulták a kábítószert a vád szerint, ellenük fegyházbüntetést, egyik törzsvásárlójuk ellen felfüggesztett börtönt indítványoz a Fővárosi Főügyészség.

A vádirat lényege szerint egy 42 férfi és élettársa – egy 45 éves nő – 2018-2019-ben Budapesten heroinnal kereskedtek. A kereskedők egy XIV. kerületi lakásban tartották, és előzetes telefonos egyeztetés alapján értékesítették a kábítószert az őket felkereső vásárlóknak. Kiporciózták a kért mennyiséget, majd azt a megbeszélt időpontban megjelenő vásárlónak a társasház lépcsőházában vagy a házhoz közeli parkban adták át. Rendszeres vevőjük volt egy 35 éves férfi, aki a kábítószerért olykor azzal fizetett, hogy a 45 éves nőt elfuvarozta a gépkocsijával, oda, ahova vádlott társa kérte.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói felderítették az ügyet és 2019. márciusában elfogták az élettársakat, majd gyanúsítottként hallgatták ki a 35 éves férfit is. A rendőrök az elfogáskor jelentős mennyiségű heroint és kisebb mennyiségű marihuánát, kábítószerrel szennyezett mérleget, valamint közel 3 millió forintot foglaltak le.

A Fővárosi Főügyészség az élettársak – a férfi mint többszörös visszaeső –  ellen jelentős mennyiségű kábítószer kereskedelmének bűntette, a 35 éves férfival szemben kábítószer birtoklása miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre.  Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság ítélje a kereskedéssel vádolt személyeket fegyházbüntetésre, a férfit zárja ki a feltételes szabadságra bocsátásból, és mindkettőjüket tiltsa el a közügyek gyakorlásától. A 35 éves vásárló ellen végrehajtásában felfüggesztett börtön a büntetési indítvány.

Kép: illusztráció.