Nyugdíjas otthonban fennálló használati jogot adtak el többszörösen egy szegedi nyugdíjas otthonban

Rendőrség

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a helybeli házaspárral szemben, akik egy szegedi nyugdíjas otthonban ugyanazon apartmanok használati jogát értékesítették többszörösen.

A vádirat szerint a vádlottak egy – azóta felszámolás alatt álló, szegedi székhelyű – cég vezető tisztségviselői voltak. A gazdasági társaság egy nyugdíjasotthont üzemeltetett Szegeden. A céggel szerződő időskorúak bérleti szerződés keretében apartmanok holtig tartó haszonélvezeti jogához jutottak több milliós bérleti díj megfizetése ellenében. A vádlottak a bérleti szerződésben foglalt korlátozások és tilalom ellenére két olyan apartman esetében, amelyeket a bérlők nem használtak, az apartmanok bérleti jogát újra értékesítették. Az egyik apartmanba az új bérlő be is költözött.

A vádlottak az apartmanok használati jogának ismételt értékesítésével a sértetteknek az egyik apartman esetében 3 millió forint, míg a másik apartman esetében 8 millió forint kárt okoztak a 2016. és 2017. évben megkötött újabb bérleti szerződésekkel.

A járási ügyészség a vádlottakkal szemben a kár nagysága szerint minősülő, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat. A vádlottak bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.