Elkötötte a testvére autóját, majd drogosan vezetett a 17 éves fiú Orosházáról Szegedre

Rendőrség

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a fiatalkorú fiúval szemben, aki testvére autóját vezetői engedély nélkül vezette, majd a kormányt átadta egy szintén drog hatása alatt álló és engedéllyel nem rendelkező társának.

A vádirat szerint a 17 éves fiú 2020. október 5-én, éjjel a testvére autójával, annak engedélye nélkül, társával együtt közlekedett Orosházáról Szegedre. Másnap a reggeli órákban felváltva vezették az autót, majd az egyik külvárosi benzinkúton tankoltak. A kútról kihajtva a fiatalkorú vádlott személyi sérülés nélküli balesetet okozott, majd a gépkocsiból kiszállva mindketten a helyszínről elfutottak. A vádlottak egyike sem rendelkezett vezetői engedéllyel és mindketten az autó vezetésekor kábítószer hatása alatt álltak.

A rendőrök a gépkocsi átkutatása során abban kábítószert találtak és foglaltak le, ahogyan az egyik vádlott ruházatának átvizsgálása során is.

A gépkocsi tulajdonosa magánindítvánnyal élt a testérével szembeni eljárás lefolytatása iránt.

A járási ügyészség a vádlottakkal szemben bódult állapotban elkövetett járművezetés vétsége, kábítószer birtoklásának vétsége, valamint a fiatalkorú férfivel szemben jármű önkényes elvételének bűntette miatt is emelt vádat.

A vádlottak bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Kép: illusztráció.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük