Illegális határsértőket tartóztattak fel Csongrád-Csanád megyében

Rendőrség

A rendőrök 23 illegális migránst tartóztattak fel Csongrád-Csanád megyében, akik jogellenesen próbáltak meg bejutni az országba.

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség járőrei a röszkei polgárőrökkel együttműködve 2021. szeptember 12-én 22 óra 30 perckor 23 illegális migránst tartóztattak fel Röszke külterületén. Ellenőrzésük során a csoport tagjai szír és szomáli állampolgárnak valloták magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba 11 illegális migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták őket.
A Szeged Határrendészeti Kirendeltség és a Szegedi Rendőrkapitányság járőrei 2021. szeptember 13-án 12 óra 45 perckor 11 határsértőt tartóztattak fel Mórahalom külterületén. Ellenőrzésük során a csoportok tagjai afgán és szomáliai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük