Ásóval támadt három ismerősére

Rendőrség

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt vádat emelt egy férfi ellen, aki 2021 januárjában egy Kiskunhalas környéki községben ásóval támadta meg két ismerősét és az egyik szomszédját.

A vádirat szerint az alkoholfüggő vádlott 2021. január 25-én, délután, egy Kiskunhalas környéki községben ásóval a kezében megjelent egy ingatlannál. Minden előzmény nélkül öléssel fenyegette az ingatlanon lévő állatokat gondozó ismerősét, közben az ásót többször felé lendítette.

Az ismerős férfi a vádlott támadásától tartva a négyéves gyermekével még azelőtt elmenekült, hogy a vádlott a közelükbe ért volna. A vádlott azonban annyira indulatos volt, hogy az autóval menekülő sértettet rövid ideig futva követte, majd az ásót utána dobta. Az ásó a gépkocsit nem találta el.

A vádlott ezután még ugyanezen a napon a szomszédjához is elment és váratlanul, szó nélkül megtámadta. Az ásóval többször feléje szúrt, ami a sértett testét nem érte el. Ezután a vádlott az ásó lapjával a sértett testének bal oldalára ütött, amitől a szomszéd a földre esett. A vádlott az ásóval a sértettet újból meg akarta ütni, de a sértett megfogta az ásó fejét és azt leszorítva tartotta. A vádlott nem tudta az ásót használni, ezért belerúgott a sértettbe. A sértett 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, de a bordája is eltörhetett volna.

A vádlott öt nappal később, 2021. január 30-án, reggel, egy másik ismerősét is megtámadta. Ekkor egy ásót és egy gumicsövet vitt magával és öléssel fenyegette az ismerőst, aki védekezésül egy villát vett a kezébe és a vádlott elé állt. A vádlott az ásóval kétszer ütött a sértett felé, de először a sértett ellépett, másodszor pedig a villával hárította az ütést. Kicsavarta a vádlott kezéből az ásót és puszta kézzel dulakodtak. Mivel a vádlott nem bírt a sértettel, a szerszámokat hátrahagyva elszaladt. A sértett az első ütés miatt a jobb kezén nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, de nála is kialakulhatott volna súlyosabb sérülés.

A letartóztatásban lévő vádlottat a járási ügyészség 2 rendbeli súlyos testi sértés bűntettének kísérletével, valamint zaklatás vétségével vádolja. Az ügyész végrehajtandó börtön, valamint közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben azzal, hogy az ásót és a gumicsövet is el kell kobozni. A vádlott bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.