Hét évet kapott a kábítószerrel kereskedő soltvadkerti férfi

Rendőrség

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség, mint másodfokon eljáró ügyészség a büntetése helybenhagyását indítványozta annak a férfinak az ügyében, aki három különböző helyen termesztett, majd értékesített kannabiszt.

A Kecskeméti Törvényszék a középkorú férfit kábítószer-kereskedelem, lőfegyverrel visszaélés, lopás és egyedi azonosító jellel visszaélés miatt 7 év szabadságvesztésre és 7 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A nem jogerős ítélet szerint a férfit 2018. márciusában a rendőrök közúti ellenőrzés alá vonták, amelynek során a gépkocsijában engedély nélkül tartott pisztolyt és kábítószert tartalmazó tablettákat találtak. A férfi az általa vezetett autóra másik gépjárműhöz tartozó rendszámtáblát szerelt fel. Ezt követően a rendőrök a három különböző helyszínen tartott házkutatás során összesen 1196 tő kannabisz növényi egyedre illetve korábban már leszüretelt egyedek szárcsonkjaira bukkantak. A férfi 2017. nyarától kezdődően elfogásáig termesztette a vadkender növényeket, amelyeket folyamatosan leszüretelt, feldolgozott és értékesítés céljából az eljárás során ismeretlenül maradt személynek ellenérték fejében átadott. A férfi beismerte a bűncselekmények elkövetését.

Az elsőfokú ítélet ellen a férfi védője fellebbezett enyhítés érdekében.

A fellebbviteli főügyészség álláspontja szerint az elsőfokú bíróság ítélete megalapozott és a bűncselekmények elkövetésének körülményeire illetve a büntetés kiszabása során értékelhető körülményekre tekintettel a férfival szemben kiszabott 7 év szabadságvesztés és 7 év közügyektől eltiltás mindenképpen szükséges, ezért annak lényeges enyhítése nem indokolt.  A fellebbezésről a Szegedi Ítélőtábla dönt.