Lopott autót próbált Magyarországról kicsempészni

Rendőrség

A Makói Járási Ügyészség vádat emelt azzal a moldáv férfivel szemben, aki tavaly februárban próbált meg Romániába csempészni egy Milánóból lopott nagyértékű autót.

A vádirat szerint a férfi 2020. február 15-én röviddel éjfélt megelőzően jelentkezett kilépésre Magyarország területéről Romániába a csanádpalotai határátkelőhelyen egy svájci honosságú személygépkocsi vezetőjeként. A kiléptetéskor elvégzett ellenőrzés során gyanússá vált gépkocsiról a nyomozás megállapította, hogy rendszáma és forgalmi engedélye hamisítvány, valamint alvázszámát is átütötték, vezérlőegységét manipulálták. A nyomozás azt is kiderítette, hogy a mintegy 10 millió forint értékű autót 2020. január végén Milánóban tulajdonították el.

A férfit egy ismerőse bízta meg Olaszországban azzal két nappal korábban, hogy az elmondása szerint problémás autót juttassa el Bukarestbe és ehhez a másolt okmányok mellé egy másolt indító kulcsot is adott neki.

A járási ügyészség a férfit pénzmosás bűntettével, egyedi azonosító jellel visszaélés bűntettével, továbbá közokirat-hamisítás bűntettével vádolja.

A vádemeléskor letartóztatásban levő vádlott bűnösségéről a Makói Járásbíróság fog dönteni.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük