Letartóztatásban a bolgár embercsempész

Rendőrség

A Szegedi Járási Ügyészség indítványára a nyomozási bíró letartóztatta azt a férfit, aki pokróc alá rejtett el egy illegális határátlépőt.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2021. április 3. napján, délután fél hatkor jelentkezett belépésre Szerbia irányából Magyarország területére a Röszke Autópálya Határátkelőhelyen az általa vezetett személygépkocsival. A gyanúsított röviddel azt megelőzően, még Szerbia területén ismeretlen személyek megbízásából elvállalta, hogy egy magát török állampolgárnak valló személyt csempész át a határon az unió területére. Ennek érdekében az illegális határátlépőt a gépkocsiba történő beszállást követően a hátsó üléssor elé fektette, majd egy pokróccal letakarta és szerb határellenőrzésen át  is jutottak. A magyar határellenőrzésen azonban már fent akadtak és előállították őket. A török férfi a Magyarország területére történő belépéshez és az ország területén történő tartózkodáshoz szükséges jogszabályi feltételekkel nem rendelkezett.

Az embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban a járási ügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel tett indítványt a letartóztatás egy hónapra történő elrendelésére.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészi indítványnak helyt adva elrendelte a kényszerintézkedést a telekommunikációs eszközzel megtartott ülésén.

A bíróság végzése nem végleges, azzal szemben a szabadlábon védekezés érdekében gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük