Megölte élettársát

Rendőrség

A Pest Megyei Főügyészség annak az albertirsai férfinak a letartóztatását indítványozta, aki egy családi veszekedés során élettársát megfojtotta, majd a holttestét elásta.

A bűnügy elkövetője, egy középkorú férfi, 2019 augusztusában, a reggeli órákban, albertirsai házukban élettársával veszekedett. A  szóváltás során élettársa közölte vele,  el akarja hagyni, amire, a gyanú szerint, a férfi egy zsineggel megfojtotta a nőt. Ezután a holttestet a szomszédos, üresen álló ház alagsorában elásta. A férfi a cselekmény után azt a látszatot keltette, mintha élettársa elköltözött volna tőle.

A nyomozó hatóság a férfit emberölés bűntettének gyanúja miatt hallgatta ki gyanúsítottként. Ennek a bűncselekménynek a tárgyi súlya kimagasló, a gyanúsított terhére rótt cselekmény büntetési tétele tizenöt évig tartó szabadságvesztés.

A nyomozás jelenlegi szakaszában a férfi hatóságok előtti megjelenése csak kényszerintézkedéssel biztosítható, mert a bűncselekmény súlyára, valamint arra figyelemmel, hogy a gyanúsított a bűncselekmény nyomainak eltüntetésére törekedett, tartani lehet attól, hogy szabadon hagyása esetén megszökne.

Emiatt a Pest Megyei Főügyészség indítványt tett a férfi letartóztatásának elrendelésére.