Ablakcsere ürügyén fosztotta ki az idős debreceni párt

Rendőrség
A sértetteknek a gyanúsított azt állította, hogy az ablakot jött kicserélni, majd elterelte a figyelmüket és elvitte a pénzüket. A debreceni rendőrök vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást a 35 éves nővel szemben.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást B. Krisztina tatabányai lakossal szemben.

A nyomozás adatai szerint 2015. augusztus 19-én délután a Debrecen, Thaly Kálmán utcában található társasházba bement egy nő, aki becsengetett a sértettekhez. Az idős férfi ajtót nyitott, amit a gyanúsított kihasznált és egyből bement a lakásba, ahol elővett egy nyílászárókat tartalmazó katalógust. A jól öltözött nő az ablakok állapotáról és a zárak minőségéről kezdett érdeklődni és azt állította, hogy vállalkozása ablakok cseréjével foglalkozik. A nő a konyhában elterelte a sértettek figyelmét, majd eltulajdonította a készpénzüket és sietősen távozott. A 92 éves bácsi és párja csak négy nappal később vette észre, hogy az ismeretlen nő ellopta az otthon tartott készpénzüket, ezért bejelentést tett a rendőrségre. A helyszínre érkező rendőrök széleskörű adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek az elkövető azonosítása és felkutatás érdekében. A beszerezett adatok alapján a nyomozók 2016. január 12-én azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 35 éves nőt, akit gyanúsítottként hallgattak ki.

A rendőrség a B. Krisztinával szemben folytatott nyomozást a napokban befejezte és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.