Baromfitolvajok nyomára vezetett Nemez kutyus

Rendőrség
Nyomkövető szolgálati kutya vezette el a biharkeresztesi rendőröket ahhoz a 17 éves fiúhoz, aki a gyanú szerint 53 éves társával együtt ellopott több baromfit egy idős néni tyúkóljából.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2015. június 11-én 5 óra 38 perckor egy idős néni arról tett bejelentést a rendőrség ügyeletére, hogy az éjszaka folyamán kismarjai családi háza kerítését ismeretlen tettesek kivágták és a tyúkóljából ellopottak négy tyúkot és egy kakast.

A rendőrök az adatgyűjtés mellett az elsődleges intézkedések között nyomkövető szolgálati kutyát is alkalmaztak. A Nemez névre hallgató eb szagot fogott és a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 17 éves fiú kismarjai házáig vezette a rendőröket, akik házkutatást tartottak, amelynek eredményeként megtaláltak és lefoglaltak három tyúkot és egy kakast. A fiatalkorú elismerte a bűncselekmény elkövetését és elmondta, hogy a lopást egy 53 éves helyi férfival együtt követte el. Az R. Zoltánnál megtartott házkutatás során a járőrök megtalálták és lefoglalták a negyedik tyúkot is. A körzeti megbízottak elfogták és a Derecskei Rendőrőrsre előállították a férfit és fiatalkorú társát, akiket a nyomozók gyanúsítottként kihallgattak.

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság Derecskei Rendőrőrs a terheltekkel szemben – szabadlábon hagyásuk mellett – lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.

A rendőrök a 85 éves néninek visszaadták a kakast és a tyúkokat.