Meglett a háromkerekű kerékpár

Rendőrség
N. Tamás a megalapozott gyanú szerint Bocsakikertben ellopott egy kerékpárt. A hajdúhadházi rendőrök elfogták a gyanúsítottat.

Egy nő 2015. május 28-án 18 óra 19 perckor arról értesítette a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját, hogy bocskaikerti családi háza udvaráról valaki ellopta a háromkerekű biciklijét. A járőrök a bejelentést követően adatgyűjtést végeztek az ismeretlen tettes azonosítása és a kerékpár megtalálása érdekében, amely eredményre vezetett.

A rendőrök aznap 21 órakor Hajdúhadházon megláttak egy kivilágítatlanul közlekedő kerékpárost, akit megállítottak és igazoltattak. A járőrök – mivel tudomásuk volt arról, hogy korábban ismeretlen eltulajdonított egy háromkerekű biciklit – elszámoltatták a fiút a kerékpár eredetével kapcsolatban. A 21 éves helyi lakos először azt állította, hogy a járművet valakitől megvette, később azonban azt mondta, hogy találta.

A nyomozók a helyszínen megállapították, hogy a kerékpár megegyezik azzal, amit korábban Bocskaikertben eltulajdonítottak, ezért azt lefoglalták, N. Tamást pedig elfogták és bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt a Hajdúhadházi Rendőrkapitányságra előállították. A nyomozók gyanúsítottként kihallgatták a fiatalembert, aki a megalapozott gyanú szerint a bocskaikerti családi ház kerítésének egy darabját kitörte, így a résen be tudott mászni, és az udvarról eltulajdonította a háromkerekű kerékpárt, amivel elhajtott. A terhelt a bűncselekmény elkövetését elismerte.

A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya N. Tamás ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.

 

A rendőrök a lefoglalt kerékpárt visszaadták a sértettnek.