SZIN 2023: Ezekkel az árakkal találkozhatunk a büfék kínálataiban

Party Zone

Augusztus 23-án szerdán megnyitotta a kapuit a Szegedi Ifjúsági Napok. Az idei nyáron sok más fesztiválon központi téma volt, hogy a büfékben milyen az étel és ital kínálatnak az árazása, így utánajártam, hogy a SZIN-en mire lehet számítani.

Szerdán elkezdődött az idén 55 éves Szegedi Ifjúsági napok, és egészen augusztus 26-ig várja az érdeklődőket. Az izgalmasnak ígérkező programkínálat mellett a fesztivál résztvevőinek az étel és italfogyasztásra is számtalan lehetőségük van. Ezek közül néztem meg elsőként a Zing Burger standját, ahol ár-érték arányban egész jó minőségű hamburgerekkel találkozhatunk. A választásom egy Street Burgerre esett, amely 2990 forintba került. Ha összehasonlítjuk a Zing Burger honlapján található árakkal, akkor ennél a hamburgernél 840 forintot tettek rá az eredeti árra a SZIN-en. Ez elmondható a többi hamburgerre is, átlagosan 800-1000 forinttal emeltek a Zing Burgernél.

Ha valaki magyarosabb ízekre vágyik, akkor háziasabb ételek is megtalálhatóak. Ezeknek sem volt annyira vészes az ára. Például a zsíros deszkát sokan választották két koncert között, amikor megéheztek.

– házi rétes: 850 forint

– zsíros deszka: 500 forint

– sima lángos: 1500 forint

– sajtos-tejfölös lángos: 2000 forint

Meglepően láttam, hogy még a Fornetti is ott van a SZIN-en. A hajnali órákban itt elfogyasztottam egy Pizzás Twistert, amely 700 forint volt. Itt átlagosan elmondható, hogy nagyjából dupla annyiba került minden pékáru a városban található üzletekhez képest.

Kint van még a SZIN-en a Pizzafutár étterem is, itt 1790 forintért tudunk vásárolni pizzaszeleteket. Népszerű volt még a Peter’s Hot-Dog standja, ahol 2000 forintért elég sokan választották az amerikai hot-dogot.

Az italkínálatot is áttekintettem. Itt sem voltak vészesek az árak, bár rövidezni nem biztos, hogy megéri. Az első körben kicsit fájdalmas volt kifizetni a repohár árát, de szerencsére azt teljes áron visszaváltják a SZIN-en.

– 4 cent Finlandia vodka: 1330 forint

– csapolt Borsodi korsó: 999 forint

– csapolt Staropramen: 1169 forint

– kisfröccs: 800 forint

– nagyfröccs: 1450 forint

– fél literes üdítők: 890 forint

Összességében elmondható, hogy viszonylag pénztárcabarát egy fesztiválhoz képest a SZIN étel és italkínálata, és rengeteg választási lehetőségünk van. Akár még a kitelepült Lidl-be is elmehetünk, ha valaki ott oldaná meg a bevásárlást. A galériánkban pedig további képek megtekinthetőek az SZIN-en található árakról.

Szöveg és fotók: Mátó Gábor