Minden eddiginél szabadabb lemezt adott ki a Belmondo

Party Zone
Új, minden eddiginél szabadabb és bátrabb nagylemezzel ünnepli 15. születésnapját a Belmondo. A rockzenekar semmilyen elvárásnak nem akar megfelelni a Hülyegyerekek című albumon, az eddigieknél jóval karcosabb, harapósabb dalok pedig megidézik Czutor Zoltán dalszerző-frontember volt zenekara, a Nyers slágereinek világát is. A Belmondo emellett idén kitüntetett figyelmet szentel a rock and roll legnagyobb hatású ikonjának, a 80 éve született és 40 éve elhunyt John Lennonnak is.

Idén ünnepli megalakulása 15. évfordulóját a Belmondo. A születésnapra jelent meg a rockzenekar Hülyegyerekek című új nagylemeze, amely megfelelési kényszer nélkül született.

– A mai magyar könnyűzenei nyilvánosság nem indokolja, hogy bármilyen szempontot figyelembe vegyünk. A Hülyegyerekek című albumon ezért zeneileg, szövegileg és a hangszerelésben olyan szabadságfokkal, bátorsággal nyúltunk az alapötletekhez, amivel korábban a volt zenekarom, a Nyers albumain találkozhatott a közönség. A Nyers óta – vagyis lassan évtizedek óta – nem éreztem magam alkotóként ennyire felszabadultnak, mint most – mondta Czutor Zoltán Artisjus-díjas dalszerző, a Belmondo zenekar frontembere.

A Hülyegyerekek című lemezre mélységek és magasságok között szívesen ugrándozó dalok készültek zenében és szövegben egyaránt. A Belmondóra jellemző fülbemászó dallamok mellett karcosabb, harapósabb dalok is születtek, amelyeket a stoner rock, a Red Hot Chili Peppers vagy a Rage Against The Machine inspirált. A témaválasztás is változatos a fájdalmas érzésektől a felszabadult hülyeségekig.

-A közönségnek írjuk a dalokat, a két fokmérő az értelem és az igényesség. Igyekszem kerülni a hűtőmágnes-bölcsességeket és kliséket a szövegekben, és nem vagyok hajlandó elfogadni, hogy a humorérzék és a szarkazmus kihalófélben van. A szövegírói szabadság abban is megnyilvánult, hogy ha a zene, a ritmika úgy kívánta, akkor bármit leírhattam, mert nem volt szempont, hogy a dal populáris vagy rádióbarát legyen – mondta Czutor Zoltán.

A Hülyegyerekek című lemez már elérhető a nagy online zenei platformokon a Music Fashion Kiadó gondozásában.   A Belmondo új klippel is kijött, elsőként a Betyár világ című dalhoz.  -Több klipet forgattunk az elmúlt hónapokban, és először egy humoros, beszólogatós dallal szerettünk volna előrukkolni, de úgy éreztük, hogy a jelenlegi helyzetben nem lenne illendő. Ezért választottuk a Betyár világ című dalt, aminek a szövegvilága és a refrénje – “Magunk vagyunk komám!” – nem szándékos, mégis tökéletes időzítés a kényszerű bezártság idejére – mondta Czutor Zoltán.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük