Először hozott világra gyermeket egy szívtranszplantált nő Magyarországon

Először hozott világra gyermeket egy szívtranszplantált nő Magyarországon

Ország

A budapesti Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézet osztotta meg hivatalos Facebook oldalán az örömhírt, miszerint nemrég egy korábbi betügük, akin szívtranspalntációt hajtottak végre, világra hozta gyermekét. Ő az első nő Magyarországon, aki transzplantáltként szülte meg kisbabáját. 

A baba különböző okok miatt, a kisvárdai kórházban jött világra, édesanyját ezt követően a budapesti Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézetbe vitték megfigyelésre és további vizsgálatokra.

“Örömmel és büszkeséggel tölt el bennünket, hogy intézetünkben 15 évvel ezelőtt szívtranszplantált betegünk nemrégiben egészséges kisgyermeket hozott a világra. Országunkban elsőként örülhetünk ilyen fantasztikus hírnek, de világszerte is ritkaságnak számít, emiatt különleges jelentőséggel bír – áll a kórház által megosztott posztban.

Mint írták: az eredeti tervek szerint a kismama intézetükben szült volna, hogy megfelelő körülmények között és az esetleges komplikációkra felkészülve azonnal orvosi ellátást biztosíthassanak a számára, azonban az élet közbeszólt és végül a kisvárdai kórház szülészeti osztályán segítették világra a gyermeket.

“A szülést követően a beteg további vizsgálatokon és megfigyeléseken esett át intézetünkben” – zárta bejegyzését a kórház.

(Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézet hivatalos Facebook oldala)

Fotó: Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézet hivatalos Facebook oldala