Célkeresztbe került Rudolf Péter

Ország

Wunderlich József színész támadást indított Rudolf Péter, a Vígszínház igazgatója ellen.

Wunderlich József a közösségi oldalán kritizálta nemrégiben Rudolf Pétert. Szerinte az igazgató hagyta, hogy megalázzanak egy olyan fiatal színésznőt, aki nem akart egy szerep kedvéért levetkőzni, ezért mást választottak helyette.

De a járványkezelési protokollba is belekötött. Azt állította, a színház munkatársai már többször kérték a színház vezetőségét, hogy ha naponta nem is, de hetente teszteljék le a színészeket, akik egyébként maszk nélkül játszanak minden este. Rudolf Péter reagált is erre, elmondta, ők kockáztatták meg először, hogy kötelezővé tegyék a maszkhasználatot. A lázmérést is az elsők között vezették be, de azt is felajánlotta, aki nem érzi magát biztonságban, fizetés nélküli szabadságot is kivehet.

Rendkívül aggasztó az eset, és sokakat felkavart

– nyilatkozta a Blikknek a Vígszínház korábbi művésze, Csőre Gábor, aki annak a bizottságnak is a tagja, ahol jelenteni lehetett volna a Wunderlich által említett problémákat. Erre azonban nem került sor.

Éppen az ellen a Rudolf Péter ellen történik karaktergyilkosság, aki rengeteget dolgozott azon, hogy Eszenyi botrányai után létrejöjjön a dolgozókat védelmező etikai kódex. Több fórumon is jelenthették volna az esetet, Wunderlich József mégis a Facebookot választotta

– mondta a Jászai Mari-díjas művész, aki szerint megpróbálják lejáratni a Vígszínházat. A Blikk úgy értesült, többen a korábbi igazgató, Eszenyi Enikő mögött álló köröket sejtik a támadás hátterében.

Fotó: vigszinhaz.hu