Fontos bejelentésre készül a kormány a járvánnyal kapcsolatban

Ország

Vasárnap délelőtt 11-kor jelenti be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a járvány terjedésének megelőzése érdekében hozott kormányzati döntéseket.

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Kossuth Rádió reggeli műsorában beszélt arról, kell új korlátozásra számítani, csak még nem tudni, melyek lesznek ezek. Elmondta, az új koronavírusos eseteknek jellemzően van külföldi kötődése, ezért most a vírus behurcolása jelenti az igazi veszélyt.

Az operatív törzstől péntek délig kért javaslatokat arra, mit lehet tenni ez ellen. Péntek délután az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője, Lakatos Tibor elmondta, Magyarországra leginkább olyan környező országokból került be a koronavírus, ahol egyre több a fertőzött. Azóta a helyzet romlott, mára már Horvátországban és Romániában is rekordot döntött a napi új fertőzöttek száma.

Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások minisztere a Facebook-oldalán szombaton közzétett videóinterjúban arról beszélt, a második hullám határában vagyunk, olyan a helyzet, mint márciusban.

Kásler: elérkeztünk a járvány második hullámának határához

(hvg.hu)