Több mint 1,2 millió élelmiszercsomagot kaptak a nélkülözők

Ország

Mentett élelmiszerből több mint 1,2 millió élelmiszercsomagot állított össze és juttatott el nélkülözők számára az év első felében az Élelmiszerbank.

A szervezet idén eddig mintegy ötezer tonna élelmiszert mentett meg és juttatott el országszerte nélkülözők százezreihez, családokhoz, gyerekekhez, idősekhez, fogyatékkal élőkhöz, valamint hajléktalanokhoz – olvasható a szervezet közleményében.
Mint írják, az Eurostat adatai alapján évente mintegy kétmillió tonna élelmiszerfelesleg keletkezik Magyarországon, ezért az Élelmiszerbank fő célja, hogy csökkentse az élelmiszerpazarlást és élelmiszermentés segítségével csökkentse a nélkülözők számát Magyarországon. Az egyesület munkatársai elsősorban a gyártóknál és a kereskedőknél keletkező élelmiszerfeleslegre koncentrálnak, de hosszú távú cél a mezőgazdasági és a vendéglátásban keletkező élelmiszerfeleslegek mentése is.

Partnerszervezetei segítségével jelenleg mintegy 100 gyártótól és öt nagy kereskedelmi lánc 270 áruházából veszik át azokat a termékeket, amelyek valamilyen okból (közeli lejárat, szezonalitás, csomagolási hiba) soha nem jutnak el a vásárlókig.

Az egyesület a gyermeknap és a nyári táborok időszakában pályázatot hirdetett rászoruló gyermekek ellátásával foglalkozó szervezetek számára is, amelyek közül 80 pályázó több mint 12 000 gyermekét tudták tartós élelmiszerrel és édességgel támogatni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.