Több területen is a világ legjobb 100 egyeteme közé került a CEU

Ország

Öt tudományterületen is a világ 100 legjobb programja közé kerültek a CEU programjai a Quacquarelli Symonds (QS) képzési területekre lebontott rangsorában – írja közleményében az egyetem.

A CEU azt is tudatja, hogy a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság (MAB) az ötévente esedékes felülvizsgálatát követően megújította az Egyetem magyar jogi entitása, a Közép-európai Egyetem intézményi akkreditációját.

A Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság február 23-i ülésén a lefolytatott részletes vizsgálat alapján egyhangúlag döntött a Közép-európai Egyetem akkreditációjáról.
A CEU-t a világ 100 legjobb egyeteme közé rangsorolta a QS a politika, szociálpolitika, szociológia, történelem és filozófia tárgyakban. A tavalyi legjobb 101-150 közötti helyezéshez képest történelemből előrébb lépett az Egyetem. A közgazdaságtan és jogtudomány terén a CEU megtartotta helyét a legjobb 200-ban.A tágabban értelmezett tudományterületeket illetően a CEU 172. a bölcsészettudományok, és 202. a társadalomtudományok és menedzsment tárgyakban a QS ranglistán.

A QS képzési területekre lebontott felsőoktatási rangsora (QS World University Rankings by Subject) évente 48 tantárgy szerint rangsorolja 151 ország 1130 felsőoktatási intézményét