Országos Nyugdíjas Ki-Mit-Tud regionális elődöntő Szegeden

Kultúra

A Tehetség Kortalan XIV. Országos Nyugdíjas KI-Mit-Tud és Népek Tánca-Népek Zenéje Fesztivál Újszegedi Regionális Elődöntőttartják meg március 16-án, 09:00-14:00 között, az Újszegedi Bálint Sándor Művelődési Házban.

A Hontravel Kft. 2024-ben tizennegyedik alkalommal rendezi meg az Országos Nyugdíjas Ki-Mit-Tud rendezvény sorozatát, melyre párhuzamosan meghívják azokat a fiatalabb korcsoportba tartozó fellépőket, csoportokat, akik a rendezvénnyel párhuzamosan megrendezésre kerülő Népek Tánca-Népek Zenéje fesztivál fellépői lehetnek. A Hontravel Kft. vezetőségének döntése alapján a cég két nagy rendezvénysorozatát (Országos Nyugdíjas Ki-Mit-Tud, Népek Tánca-Népek Zenéje) összevonták és ezáltal a résztvevők minden korosztályt képviselnek, a szakmai zsűri értékeléskor az életkori sajátosságokat figyelembe veszi és ez alapján minősíti a fellépőket, csoportokat.

Az előző évek gyakorlatához hasonlóan – elődöntőinket a nagyobb megyeszékhelyeinken, városainkban tartjuk, annak reményében, hogy a kisebb településeken működő klubok is bemutatkozhassanak rendezvényünkön. A megyei elődöntők megrendezését március-április hónapra tervezzük. A rendezvény részletes programjáról, helyszínéről, kezdési időpontjáról a jelentkezések beérkezése után küldünk értesítést.

Az elődöntők lebonyolítását követően a csoportok meghívást kapnak a Döntőbe, amelyet Siófokon szervezünk meg 2024. május végén, június elején. Jelentős változás, hogy eltérően az előző évektől, az egyéni és a csoportos fellépések színhelye egy teremben bonyolódna, szeretnénk, ha a közönség a csoportos és az egyéni fellépők előadásait láthatnák, nem kellene attól tartani, hogy a különböző helyszín megosztaná a nézőket, szurkolókat. Egy mondatban: mindenki ugyanazon a színpadon lépne fel.

Külön köszönettel tartozunk azoknak a kluboknak, akik ezt az információt egymás közt továbbítják, és így lehetővé teszik, hogy mindenki részese lehessen rendezvénysorozatunknak.

A következő kategóriákban várjuk a jelentkezéseket:

  1. Szóló ének (népdal, magyar nóta, operett stb.)
    2. Szóló hangszer
    3. Vers-és prózamondás
    4. Színjátszás
    5. Tánc (néptánc, modern tánc, hastánc, szalontánc, egyéb tánc)
    6. Népdalkör, kórus
    7. Hangszer együttes
    8. Egyéb (artista, bűvész stb.) és általában minden színpadi produkció
    9. Népi játék

Nevezés az elődöntőkre:

A jelentkezési lapokat kérjük pontosan kitölteni, ha valaki több produkcióval is jelentkezik, azt külön jelentkezési lapon jelezze.

Nevezési díj:

egyéni szereplőknek: 1.500 Ft/ produkció
csoportoknak: 3.000 Ft/ produkció

A műsoridő egyéni produkciónál maximum 5 perc, csoportoknál maximum 10 perc lehet, a színjátszás és egyéb színpadi produkcióknál, népi játéknál a rendelkezésre álló idő 15 perc.
A nevezési díjat a helyszínen készpénzben kell fizetni.
A produkciókat szakmai zsűri értékeli, és juttatja tovább a Döntőbe, melynek időpontja 2024. május vége, június eleje.
Rendezvényünkre szeretettel várjuk a klubok szurkoló táborát is.

Információkat az alább elérhetőségeken kérhetnek:
Telefonszám: +3662432578
E-mail: balint.muvhaz@int.ritek.hu
Facebook: https://www.facebook.com/uj…
Honlap: https://www.agoraszeged.hu/…

szegedtourism.hu