Mintegy 40 magyar és regionális tervező munkáit mutatja be a 360 Design Budapest kiállítás

Kultúra

Mintegy 40 magyar és regionális tervező bútorait, lámpáit és kerámiáit mutatja be a 360 Design Budapest kiállítás, amely hétfőn nyílt meg Budapesten a Bálnában.

Az idei tárlaton olyan tervezők munkái láthatók, akik kézműves tehetségükkel, tervezői tapasztalatukkal, innovatív gondolkodásukkal, gyártói leleményükkel vagy tudatosságukkal hívják fel magukra a figyelmet – hangsúlyozta Bata-Jakab Zsófia, a Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) vezérigazgatója a hétfői megnyitón.

Ledényi Attila, az Art Market Budapest alapítója és igazgatója arra hívta fel a figyelmet, hogy a 11. Art Market Budapest kortárs képzőművészeti vásár, amely a napokban veszi kezdetét, a MDDÜ stratégiai partnerségének köszönhetően a képzőművészet és fotóművészet mellett immár dizájnnal és formatervezéssel is várja a közönséget.

A dizájn a mindennapok kihívásaira ad választ, a 360 Design Budapest kiállításon látható 2021-es tárgyak is a jelenre reflektálnak – hangsúlyozta Pomázi Gyula a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának elnöke.

 

MTI