Ady-kódok

Kultúra

A megújult Ady Parkban immár nem csak kiülni és beszélgetni lehet, hanem egy-egy Ady verset is meghallgathatunk QR-kódok segítségével.

Az elmúlt hetekben került átadásra Debrecen egyik impozáns belvárosi parkja az Ady Park. A gimnázium diákjai és a cukrászda vendégei hamar megszerették és birtokba vették a szökőkutas parkot. A padokra ülve egy-egy QR-kódot tartalmazó táblát vehetünk észre. Okostelefonok és tabletek segítségével egy ingyenes kódolvasó szoftverrel az Ady Gimnázium volt és jelenlegi diákjai által előadott Ady verseket hallgathatunk meg prózai és zenei előadásokban.
A gimnáziumhoz  legközelebbi padon elhelyezett kódot beolvasva, az iskola épületét és történetét bemutató képekkel és leírással találkozhatunk, illetve egy kattintással a gimnázium weboldalára juthatunk el.
A kihelyezett kódok mögött a Méliusz Könyvtár által működtetett, a város kulturális és oktatási életét bemutató Cíviskultúra webes felületű alkalmazás található. Az alkalmazás segítségével a közelben található szobrok, intézmények tartalma is könnyen elérhető.
Aki szeretné  Debrecennel kapcsolatos történelmi és kulturális ismereteit tesztelni, annak ajánljuk az alkalmazásban a Cíviskultúra feliratra kattintás után a Városfoglaló játékot.
A kódok és a mögöttük található tartalmak megvalósítása a Méliusz Könyvtár, az Ady Gimnázium és a DMJV Polgármesteri Hivatal Kulturális Osztálya közreműködésével jött létre.