Gasztronómiai programok Debrecenben – február

Kultúra

február 7. 12.00 Városi Borverseny – A Debreceni Kertbarát Körök Tagjainak Részvételével

Program:

8.00–9.00 Borok gyűjtése

9.00–12.30 Borbírálat

12.00–13.00 Műsor

13.00 A borbírálat eredményhirdetése, díjak átadása

14.00 Ebéd, mulatság

Együttműködő partner: Csapókerti Kertbarát Kör

Helyszín: DMK Csapókerti Közösségi Háza (Süveg u. 3., Tel.: 52/411-016, 52/541-321)

 

február 14. 19.00 – 23.00 Valentin-napi Borvacsora

Ezúttal két borász, Németh János és Pósta Péter Szekszárdról mutatja be és kóstoltatja borait!

Az ételeket két chéf, Balogh Károly a Hotel Platán konyhafőnöke és Pusztai Gábor, a 2013-as évben Észak-Anglia legjobb chéfje készítik.

A borvacsora menüje a következő:

  • Németh Janó Pinot Noir Rosé 2014 – Aperitif
  • Pósta Borház – Olaszrizling 2012 – Kacsamáj trió, ( torchon, bonbon, ganache ) mogyoró morzsával és körte pürével, radicchio salátával és zsenge csírákkal
  • Némethjanó Vörös Cuvée 2013 és Pósta Borház Noirkékmerfranlotpinotkos 2011 – Harcsa brandade kápia paprika krémmel, chorizo kolbász chip-szel, telföl mousse
  • Németh János Pincészet Kékfrankos 2012 és Pósta Borház Kékfrankos 2011 – Libamell rák mártással, vargánya gombával, amarillo répa krémmel és fügével
  • Németh János Pincészet Porkoláb Cuvée 2011 – Marha bélszín melaszos kávé mártással, zeller krém, fava bab, grillezett póréhagyma és bébi répa
  • Pósta Borház 37,8 Merlot 2012 – Mandulás narancstorta fűszeres szilva habbal, gyömbér kenyér jégkrémmel

Az est végén meglepetés borok!!

Helyszín: Platán Hotel (Somlyai u. 10., Tel.: 52/537-700)

 

február 14. Valentin nap a Barabás étteremben

Menü

Fogadóital: Törley pezsgő

Hideg előétel: Szárnyas trilógia (libamájhab, kacsamell rosé, csirkemell mignon friss salátával, házi brióssal)

Választható főételek:

Zöldfűszerekkel töltött csirkemell Egri Csillag mártással, mediterrán zöldségekkel

Baconbe göngyölt sertés szűz vargánya raguval, zöldségrőzsével, jázmin rizzsel

Sült vadhús érmék cabernet mártással, burgonyafánkkal

Desszert: Csokoládé vulkán boros meggyraguval

Digestive ital: Glamour meggy likőr vagy Berbence keserű

Helyszín: Barabás Étterem (Vár u. 11., Tel.: 52/502-220, 52/502-231)

 

február 15. 14.00 Vegán, vegetáriánus találkozó és ételkóstoló

Az esemény célja, hogy összehozzuk Debrecen és vonzáskörzetében élő vegánokat, vegetáriánusokat, továbbá azokat akik nyitottak és érdeklődnek a vegán életmód iránt, azaz hogyan éljünk úgy hogy minél kevesebbet ártsunk.

Mivel már egy ideje ezt az életmódot folytatjuk, ezért ha érdeklődsz a vegán és vegetáriánus életmód iránt, akkor tippeket, tanácsokat kaphatsz tőlünk azzal kapcsolatban mit mivel helyettesíts,hogy a lehető legkevesebbet árts az állatoknak és a környezetnek.

Ha van rá lehetőséged hozz magaddal bármilyen vegán (vegetáriánus) ételt.

Helyszín: Ifjúsági Ház (Simonffy u. 21., Tel.: 52/415-498)

 

február 20. 18.00 Fergeteges farsangi parti az ORION BANDDEL a Hotel Lycium**** Debrecen Átrium éttermében

Ne hagyja ki farsangi mulatságunkat: zenés-táncos vacsoraest az Orion Banddel!

Közreműködik Enyedi Sándor, az LGT gitárosa díj birtokosa.

Helyszín: Hotel Lycium (Hunyadi u. 1-3., Tel.: 52/506-600)

 

A rendezvényszervezők a programváltoztatás jogát fenntartják.

 

A programokról bővebb tájékoztatás a Tourinform irodában kérhető.

4024 Debrecen, Piac u. 20.

Tel.: 52/412-250

E-mail: debrecen@tourinform.hu

www.iranydebrecen.hu

facebook.com/iranydebrecen